Франция и Германия са постигнали компромис, позволяващ на Берлин да

...
Франция и Германия са постигнали компромис, позволяващ на Берлин да
Коментари Харесай

Франция и Германия с компромис за Северен поток-2

Франция и Германия са постигнали компромис , допускащ на Берлин да остане водещият договарящ с Русия по газопровода " Северен поток-2 ", свързващ Русия и Германия по дъното на Балтийско море. Това демонстрира проектоспоразумение, оповестява " Франс прес ".

Франция съобщи, че ще поддържа надзора на Европейския съюз върху нови газопроводи в ход, който би могъл да сковава проектите за противоречивия газопровод.
 Франция счита да се изправи против „ Северен поток 2 “
Франция счита да се изправи против „ Северен поток 2 “

Промените, препоръчани от Европейска комисия...

Ала двете водещи страни от Европейски Съюз в този момент са се разбрали да подсигуряват, че надзорът над плана ще пристигна от " територията и териториалното море на страната членка, където се намира първата точка на междусистемната връзка ", демонстрира копие на плана, до което " Франс прес " са получили достъп.

Работата по газопровода стартира много от дълго време, като крайната му точка се намира в немския град Грифсвалд на брега на Балтийско море.

Проектотекстът замества по-старата дефиниция, в която се показва, че разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на вноса на газ ще бъдат прилагани от " територията на страните членки " и/или " териториалното море на страните членки ".
 Меркел: Германия няма да изпадне според от Русия поради „ Северен поток – 2”
Меркел: Германия няма да изпадне според от Русия поради „ Северен поток – 2 ”

Ще бъдем ли подвластни от Русия при положение построяването на втори газопровод

Проектът за реализиране на компромис беше показан на среща на посланиците на Европейски Съюз, обсъждащи преразглеждането на разпоредбите на пазара на газ за 28-членния блок, прецизирали дипломати.

" Северен поток-2 " среща опълчването на доста страни от Източна и Централна Европа, Съединени американски щати и изключително Украйна, тъй като рискува да усили зависимостта на Европа от съветския природен газ.

В комбиниране с планувания газопровод " Турски поток " през Черно море, " Северен поток-2 " ще значи, че Русия също по този начин може да заобиколи Украйна при доставката на газ за Европа, ограбвайки новия съперник на Москва от директни такси и главен стратегически актив.
 Съпротивата против
Съпротивата против " Северен поток 2 " се ускорява

Полша, Украйна и Съединени американски щати се притесняват, че Берлин ще стане подвластен...

Проектът за компромис е обърнал внимание на опасенията, изтъквайки: " Ние считаме, че директивата за газовите правила в този дух е нужна за плодотворна полемика по отношение на бъдещия пренос на газ през Украйна . "

Френски дипломатически източник сподели за " Франс прес " през вчерашния ден, че Париж нито е " за ", нито " срещу " газопровода . Но източникът подчертал, че Франция търси " гаранции за сигурността на Европа и за сигурността и стабилността на Украйна ".

Германският канцлер Ангела Меркел до момента настояваше, че газопроводът е " чисто стопански план ", който ще обезпечи по-евтини и по-надеждни доставки на газ.

В строителството на " Северен поток-2 " вземат участие немските компании Wintershall и Uniper, холандско-британската Shell, френската Engie и австрийската OMV.
 Посланикът на Съединени американски щати в Германия е срещу
Посланикът на Съединени американски щати в Германия е срещу " Северен поток-2 "

Белият дом не се отказал от наказания против съветския газопровод

ката OMV.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР