Франция и Германия призоваха лидерите на Косово и Сърбия да

...
Франция и Германия призоваха лидерите на Косово и Сърбия да
Коментари Харесай

Франция и Германия призовават за нови избори в Косово

Франция и Германия приканиха водачите на Косово и Сърбия да провеждат нови избори допустимо най-скоро в районите, наранени от последните цивилен безредици. Това сподели френският президент Еманюел Макрон в четвъртък след диалози в Молдова с с представители на двете страни, оповестява „ Ройтерс “.

След срещата на върха на европейските водачи в Молдова, Макрон сподели, че той и немският канцлер Олаф Шолц са дали една седмица, с цел да отговорят на техните оферти.

Припомняме, че вълненията в северната част на Косово се ускориха, откогато етнически албански кметове поеха длъжността в региона с болшинство от сърби в района, ход, който накара Съединени американски щати и техните съдружници да упрекнат Прищина. Мнозинството от сръбското население бойкотира изборите през април, позволявайки на етническите албанци да завоюват изборите.

„ Това, което поискахме от двете партии, е доста просто: организирането допустимо най-скоро на нови избори в тези четири общини с ангажимент от Косово, сподели Макрон пред кореспонденти.

Те също желаеха ясно присъединяване от сръбска страна и неотложно приемане на резолюция по въпроса за асоциациите на сръбските общини от страна на Косово.

„ Всяка страна ще се съветва и ще се върне идната седмица с ясни отговори “, сподели той.

Президентите на Сърбия и Косово настояха в четвъртък, че желаят да успокоят жестоката рецесия в Северно Косово, само че демонстрираха малко признаци да правят отстъпка от противоположните си позиции.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР