Франция и Германия представиха план за създаване на вътрешен кръг

...
Франция и Германия представиха план за създаване на вътрешен кръг
Коментари Харесай

В Британия искат отношения с ЕС, а Брюксел може да приеме и повторно присъединяване

Франция и Германия показаха проект за основаване на " вътрешен кръг " от страни, искащи да се причислят към радикална интеграция в Европейски Съюз, което включва ново участие " даже за Обединеното кралство ", написа " ЕлБиСи нюз ", цитирайки и интервю във " Файненшъл таймс ".

Документът се появява в миг, когато сър Кийр Стармър е в Париж, с цел да се срещне с президента Еманюел Макрон за диалози по отношение на проекта на лейбъристите да приближат Англия до Европейски Съюз, в случай че той завоюва идващите избори.

" Имахме доста градивна и позитивна среща, която, както можете да си визиите, обхвана необятен кръг от въпроси ", разяснява британецът след срещата.

" Това беше първата ми опция да кажа какъв брой доста оценявам връзките сред нашите две страни, изключително когато става дума за разцвет и сигурност и по какъв начин, в случай че сме задоволително привилегировани да бъдем определени на власт, имаме намерение да надградим тези връзки и да ги създадем даже по-силни, в сравнение с през днешния ден. "

Известно е, че Макрон е мощен покровител на предлагането за асоциирано участие. Лидерите на Европейски Съюз ще стартират диалози за по-дълбока интеграция и рационализирано взимане на решения, като целевата дата е 2030 година, с цел да се разреши на блока да се разшири на изток, с цел да включи Украйна и Западните Балкани.

Ако някоя страна се опита да блокира смяната на контракта, премахвайки националните гласове по защитата, външната политика и сигурността, френско-германският проект планува нов отцепен " вътрешен кръг ".

Второто равнище ще бъде формирано от по-голямата част от съществуващия Европейски Съюз с " несътрудничещи, нежелаещи страни, предлагащи изключения в новия контракт, само че без изключения " от съществуващия Лисабонски контракт или " полезности на Европейски Съюз ".

Наред с това се възнамерява нов " асоцииран външен кръг ", който ще включва страни в единния пазар, само че не и Европейски Съюз, като Норвегия, Швейцария или " даже Обединеното кралство ", които са отвън него.

" Асоциираните членове няма да бъдат обвързани с " все по-тесен съюз ", написа вестникът, което значи, че страните, които не желаят да се причислят към Европейски Съюз, могат да изберат непрекъснати търговски връзки без търкания вместо бъдеща интеграция. Основната област на присъединяване ще бъде единният пазар. "

Европейски дипломатически източник сподели на The Times, че проектът е основан предвид на лейбъристите.

Това може да усили натиска върху Стармър, който преди този момент изключи опцията за преправяне на единния пазар на Европейски Съюз.

Източникът сподели: " Това е деликатно уравновесено политически, с цел да бъде евентуално място за Англия, без да е належащо в миналото да се причисли още веднъж към Европейски Съюз или да организира референдум. "
 Франция и Германия поддържат Европа на четири скорости
Франция и Германия поддържат Европа на четири скорости

1. Вътрешният кръг; 2. ЕС; 3. Асоциирани членове; 4. Европейската политическа общност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР