Франция и Германия не са успели да постигнат компромис по

...
Франция и Германия не са успели да постигнат компромис по
Коментари Харесай

Най-мощните членове на ЕС се карат за субсидиите: Bloomberg

Франция и Германия не са съумели да реализират компромис във връзка с размера на държавното финансиране, което следва да се отпусне за удължение на живота на нуклеарните реактори, заяви организация Блумбърг във вторник преди срещата на министрите на енергетиката на Европейски Съюз в Люксембург.

Спорът за това по какъв начин да се употребяват двустранните контракти за разлики (CFD), подкрепени от страната, за нуклеарните опасности забавя екологичната стратегия на района, защото възможностите за съглашение, което ще усили възобновимата сила, зависят от съглашението сред двете страни.

Досега Германия е прекратила напълно потреблението на нуклеарна сила, до момента в който Франция е мощно подвластна от остаряващите си атомни електроцентрали за произвеждане на електрическа енергия. Миналата година нуклеарната сила представляваше 63 % от общото произвеждане на електрическа енергия във Франция.

Париж твърди, че някои държави-членки на Европейски Съюз се пробват да понижат ролята на нуклеарната сила по време на прехода.

" Това, което някои се пробват да създадат, е структурно да влошат конкурентоспособността на нуклеарната сила в интерес на възобновимите енергийни източници ", съобщи Агнес Пание-Рунашер, министър на енергийния преход на Франция, представена от Bloomberg. " Не може да се стигне до игра с нулев резултат ".

Междувременно Германия изрази опасения, че Франция може да употребява последното предложение за преразглеждане на енергийния пазар на блока, с цел да облагодетелства незаслужено своя нуклеарен бранш и да понижи цените в целия район.

" Резултатът за мен е доста разочароващ ", съобщи немският министър на стопанската система Роберт Хабек. " Ако не можем да реализираме единодушие за равнопоставеност на съществуващите съоръжения, тогава Германия не може да гласоподава за това предложение. "

Времето, в което двете стопански сили могат да разрешат разногласието си по този въпрос, изтича, защото крайният период за осъществяване на задачата преди парламентарните избори в Европейски Съюз през идната година бързо наближава.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР