Франция и ЕС трябва да наложат санкции на Анкара за

...
Франция и ЕС трябва да наложат санкции на Анкара за
Коментари Харесай

Турция да бъде изключена от НАТО

Франция и Европейски Съюз би трябвало да наложат наказания на Анкара за военната ѝ интервенция в Сирия, а участието на Турция в НАТО да бъде прекъснато, желаят френски депутати, предава TACC.

Такъв апел към френските управляващи беше насочен в взаимно изказване от група от 60 депутати от Народното събрание в Париж, в която бяха включени представители на осем политически фракции. " Ние сме мощно възмутени от военната атака на Турция в сирийски Кюрдистан, както и от бездействието на западните демокрации пред тази намеса, която жестоко нарушава интернационалното право и дестабилизира целия район, който към този момент е страдал доста в предишното. Призоваваме Франция и Европейския съюз неотложно да подхващат дейности и да вземат всички нужни ограничения “, се споделя в изказването.

Сред тези ограничения депутатите показват на Франция и Европейски Съюз нуждата " да стартира развой за прекъсване на участието на Турция в НАТО, защото дейностите ѝ заплашват цялостната сигурност ". Също по този начин, френските народни представители изискват " да се одобряват стопански наказания против Турция, сходни на тези, които бяха признати против Русия ". В допълнение, депутатите упорстват Париж и Брюксел да желаят „ преустановяване на всички договаряния за присъединението на Турция към Европейски Съюз, което в този момент наподобява малко евентуално “, както и „ преустановяване на каквато и да е финансова помощ “ за страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР