Франция и Австралия взеха мачовете на двойки в днешните срещи

...
Франция и Австралия взеха мачовете на двойки в днешните срещи
Коментари Харесай

Франция и Австралия с преднина за Купа Дейвис - Тенис - Мъже



Франция и Австралия взеха мачовете на двойки в днешните срещи от полуфиналите в Купа Дейвис и имат преднина от 2:1 надлежно против Сърбия и против Белгия.

Австралия поведе на Белгия на полуфинала на Световното отборно състезание по тенис Купа Дейвис, откакто техните състезатели с лекост взеха мача на двойки.

Успех с 6:3, 6:4, 6:0 за номер 2 при двойките (мъже) в света Джон Пиърс и Джордан Томпсън против Рубен Бемелманс и Артур де Грееф. Сега белгийците имат два мача на сингъл, в случай че желаят да повторят присъединяване си на финала, както беше през 2015-а година.

Белгиецът Давид Гофен, който е номер 12 в света, ще се изправи в неделя против номер 20 в АТР Ник Кириос, до момента в който Джон Милмън (Австралия) би трябвало да се бори против Стив Дарси (Белгия, номер 77).

В събота при двойките австралийците взеха преднина, като направиха пробиви при започване на всеки от двата сета. Белгия пропусна опция да се върне в мача с ри-брейк във втората част, само че това беше единствен късмет за тях в един мач, който продължи 90 минути.

В Лил "петлите " стигнаха до триумфа също в три сета, откакто Пиер-Юг Ербер и Никола Маю, които се постановиха с 6:1, 6:2, 7:6 (3) над Филип Крайнович и Ненад Зимонич. Ербер и Маю бяха любимци и преди мача, откакто имат дружно две трофеи на двойки от Големия шлем, изгубиха две точки от първи сервис.

Изглежда, че те изгубиха фокуса върху мача в третия сет, когато поведоха с 5:2, само че по-късно позволиха да се стигне до тайбрек. Но там завоюваха още при първия си мачбол и дадоха задатък на Франция. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР