Франция гласува на първи тур на президентски избори. Фаворити във

...
Франция гласува на първи тур на президентски избори. Фаворити във
Коментари Харесай

Франция избира президент | Фаворити във вота са Макрон и Марин Льо Пен

Франция гласоподава на първи тур на президентски избори. Фаворити във вота са борещият се за втори мандат президент Еманюел Макрон и водачът на партия „ Национален общ брой ” Марин Льо Пен.

Освен в случай че някой различен от 12-те претенденти не сервира изненада, се чака вторият тур да бъде повтаряне на дуела от 2017 година сред тях двамата.

Тази година предизборна акция за президентските избори съвсем нямаше, защото рецесията с войната в Украйна и ковид концентрираха вниманието и на французите, и на Макрон. Той се включи в акцията 2-3 седмици преди вота. Според доста анализатори това може да докара изненади във вота, както и до ниска изборна интензивност.

Преднината му пред Льо Пен се топи и към този момент не е толкоз невероятна победа на крайнодясната кандидатка, което би бил безспорен казус в Петата република, написа Франс прес.

Традиционно умерените партии от левицата и десницата във Франция образуват обединен фронт против крайнодесни претенденти, имащи късмет да завоюват избори за висши държавнически постове.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР