Франция експулсира 4686 чужденци, извършили престъпления през 2023 г., съобщи

...
Франция експулсира 4686 чужденци, извършили престъпления през 2023 г., съобщи
Коментари Харесай

Френският министър на вътрешните работи нареди на префектите да засилят експулсирането на чужденци

Франция експулсира 4686 чужденци, направили закононарушения през 2023 година, заяви в четвъртък вестник Le Figaro, базирайки се на Министерството на вътрешните работи. Френският вътрешен министър Жералд Дарманен, който ръководи среща на префектите в Париж в четвъртък, „ приветства този първи резултат “ и прикани „ тази работа да бъде в допълнение ускорена, по-специално посредством закона за имиграцията, незабавно щом бъде оповестен

Изданието показва, че тази цифра е с 30% по-висока от съответната цифра за 2022 година и напомня, че преди две седмици, на фона на развълнуван политически спор, беше признат закон за имиграцията, който планува по-лесни процедури за извеждане от страната. През 2022 година френските управляващи са експулсирали 3615 задгранични извършители, а през 2021 година - 1800.

По-голямата част от изгонените са мъже. Основните дестинации за депортиране на извършители са Магреб, Субсахарска Африка и Централна Европа. От френското Министерство на вътрешните работи прецизират, че в тези описи не попадат лица, експулсирани превантивно заради терористична радикализация. Текстът на новия закон, по който Конституционният съвет към момента би трябвало да се произнесе преди публикуването му, разрешава, наред с други неща, експулсирането на задгранични извършители, пребиваващи законно на френска територия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР