Франция е замразила финансовите активи на двама ирански граждани, както

...
Франция е замразила финансовите активи на двама ирански граждани, както
Коментари Харесай

Франция замрази активи на Иран, свързани с бомбен заговор, осуетен от Мосад

Франция е замразила финансовите активи на двама ирански жители, както и активи на специфичните служби на Иран . Това излиза наяве от изявления във френските медии, които се базират на френския държавен вестник.

Франция разгласи, че предотвратеният скрит план за бомбено нахлуване на 30 юни с помощта на сериозна разследваща информация, предоставена от израелската шпионска работа " Мосад ", е обвързван със замразяването на активите .

 Франция заподозря Иран в планирането на бомбено нахлуване в Париж
Франция заподозря Иран в планирането на бомбено нахлуване в Париж

Срещу конференция на иранска опозиционна партия

По-рано елитни полицейски елементи нахлуха в мюсюлмански център и в няколко резиденции в Северна Франция.

Франция настоя пред дипломатите си и представители на министерството на външните работи през август да отсрочат за неопределен срок всички несъществени пътувания в Иран , цитирайки предотвратен скрит план за бомбено нахлуване и сгъстяване на отношението на Техеран към Франция, съгласно вътрешен меморандум, забелязан от " Ройтерс ".

" Мосад " даде на Германия, Франция и Белгия значима разследваща информация за офанзивата , което докара до арести на членовете на клетка, ръководена от ирански посланик.

Всякакво сгъстяване на връзките с Франция би могло да има по-широки последствия за Иран. Франция е един от най-категоричните бранители на спасяването на нуклеарното съглашение сред Иран и международните сили, от което президентът на Съединени американски щати се изтегли през май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР