Франция е в опасност. Ислямизмът и ордите от предградията водят

...
Франция е в опасност. Ислямизмът и ордите от предградията водят
Коментари Харесай

Ислямизмът и ордите от предградията - апел за преврат разтърси Франция


" Франция е в заплаха. Ислямизмът и ордите от предградията водят страната до крах ", се споделя в намерено писмо на френски офицери с отявлен апел за прелом. Само празни фантазии на някогашни генерали по пантофи?

Отначало френското държавно управление не обърна внимание на отвореното писмо на някогашните генерали, а военната министърка Франсоаз Парли го назова в Туитър „ празни фантазии на осемдесетгодишни по домашни пантофи “. Постепенно обаче дебатът набра скорост и заплашва да се трансформира в гореща политическа тематика.

" Ордите от предградията "

Тонът на отвореното писмо, оповестено в дясноконсервативното списание „ Valeurs Actuelles ", надали би могъл да бъде по- провокативен: „ Положението е съществено, Франция е в заплаха “, се споделя там. Антирасизмът сеел ненавист измежду хората, а теориите на антиколониализма водели до „ неуважение на нашата страна, традициите и културата ѝ “. Всичко това в последна сметка унищожавало предишното и историята на Франция.

и „ ордите от предградията “, населявани главно от мигранти, водели до съсипия.
Редакцията предлага
Там царяла атмосфера на безвластие, а насилието и заплахите нараствали с всеки минал ден. Кулминационната точка в трагичното изложение на обстановката е отявлен апел към прелом: в случай че държавното управление продължавало да бездейства, щяло да се стигне най-после до „ детонация и намеса на нашите дейни приятели в отбрана на френската цивилизация и нация “.

Зад посланието стои група запасни генерали, измежду които проличава името на Кристиан Пикемал, уволнен от армията през 2016 година поради деснорадикални възгледи. Някои от останалите подписали са дейни членове на дяснорадикалната партия „ Национален общ брой “ (бивш „ Национален фронт “).

Вода в мелниците на Марин Льо Пен

Общо няколкостотин някогашни офицери са подписали писмото. Сред тях са обаче и 18 настоящи военнослужещи, които в този момент ще бъдат предварително изпратени в пенсия. Всички в групата ще бъдат строго осъдени: пенсионираните офицери ще бъдат извадени от запаса, а тези на дейна работа - уволнени, обявиха от управлението на армията.

обаче се солидаризира с неприкрития апел за прелом: „ Дълг на всички френски патриоти е да се надигнат и да спасят страната “, написа тя, само че въпреки всичко посочи, че ставало дума за „ борба с мирни средства “.

С огромно забавяне държавното управление на Макрон въпреки всичко реагира на удара. Вътрешният министър Жерар Дарманен напомни, че бащата на Марин, Жан-Мари Льо Пен, е основал през 1960-те години „ Национален фронт “, партията-предшественик на „ Национален общ брой “, точно благодарение на офицери, разбунтували се против политиката на президента Шарл дьо Гол по отношение на Алжир. Интересна детайлност е това, че апелът съответствува с 60-тата годишнина на провалилия се тогава опит за прелом. А Дарманен написа в Туитър, че Марин Льо Пен също като татко й харесвала „ звука от маршируващи ботуши “.

Слаби оценки за Макрон

Оценките за политиката по сигурността, водена от Макрон, са слаби

Допитванията демонстрират, че измежду военните има повече последователи на Марин Льо Пен, в сравнение с измежду останалата част от популацията, показва френският политолог Бруно Котре. „ Усещането, че Франция е в крах и е застрашена извън, е мощно изразено в армейските среди “, споделя той. Той твърди обаче, че правилата на Френската република са надълбоко вкоренени у тях, заради което от военните не произтичала действителна опасност за прелом.

Отвореното писмо обаче демонстрира, че в страната правят оценка като прекомерно слаба политиката за вътрешна сигурност, водена от президента Макрон. Актуални допитвания сочат, че оценките за по този въпрос са извънредно неприятни. А едно експресно допитване на телевизионния канал LCI сподели, че 58% от интервюираните симпатизират на апела на военните от " Valeurs Actuelles ". Сред последователите на „ Националния общ брой “ техният дял е даже 86 на 100.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР