Франция е смятана от 40 процента от германците за най-важния

...
Франция е смятана от 40 процента от германците за най-важния
Коментари Харесай

Франция е най-важният международен партньор за германците

Франция е считана от 40 % от германците за най-важния интернационален сътрудник на страната им и изпреварва по този индикатор Съединени американски щати, които са с 37 %. Това демонстрират данните от изследване, представено от ДПА.

Френско-германското съдействие е главният мотор на европейската интеграция и политика от повече от шест десетилетия. Но връзките напоследък бяха белязани от различия по значими политически въпроси, като се стартира от сигурността и се стигне до енергетиката и икономическите провокации.

Миналата година беше анулирано знаково взаимно държавно съвещание, а когато въпреки всичко то се състоя през януари тази година, резултатът от него не оправда упованията.

Утре френският президент Еманюел Макрон и брачната половинка му Брижит идват във федералната република на тридневно посещаване, включващо разходка с лодка в Берлин дружно с канцлера Олаф Шолц. Във вторник той ще произнесе основна тирада в Дрезден за френско-германските връзки, осведоми Българска телеграфна агенция.

Въпреки несъгласията по някои тематики напоследък сред Берлин и Париж на въпроса кой е „ най-важният сътрудник на страната “ всред пет вероятни избора - Франция, Съединени американски щати, Италия, Англия и Полша - участвалите в изследването показват, че това е западният комшия на Германия.

Според резултатите от проучването, което е направено сред 27 и 29 юни от института „ Югав “ по поръчка на ДПА измежду представителна извадка от популацията на Германия, малко след Франция се подрежда дългогодишният трансатлантически съдружник на Берлин в областта на сигурността - Съединени американски щати. Далеч по-назад остават Италия с 4 % и Англия и Полша с по 3 на 100.

13% дават отговор, че най-важният интернационален сътрудник на Германия е страна отвън посочените пет.

Около 46 насто от запитаните правят оценка германско-френските връзки като положителни или доста положителни, а 39 % са на мнение, че не са доста добри; едвам 6 на 100 ги дефинират като неприятни или доста неприятни. Според внушителното болшинство от 68 % връзките би трябвало да бъдат доразвити още, а несъгласни с сходно изказване са едвам 14 %.

60% считат, че Германия и Франция не престават да бъдат „ моторът на Европейски Съюз “, а за 19 на 100 това разбиране е невярно; 21 % не са дали отговор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР