Франция е регистрирала 10 593 новозаразени с коронавируса за последните

...
Франция е регистрирала 10 593 новозаразени с коронавируса за последните
Коментари Харесай

Над 10 000 заразени за ден във Франция, нови забрани за паркове и плажове

Франция е записала 10 593 новозаразени с ковид за последните 24 часа, което е нов еднодневен връх след този от 12 септември, който беше 10 561, съобщи Ройтерс.

Общият брой на инфектираните с ковид във Франция става 415 481 души.

Рязкото повишаване на броя на новозаразените се дължи частично на покачвания брой проби, които към този момент се вършат гратис и от ден на ден хора се тестват за ковид.

Броят на умрелите през последното денонощие е 50 души, с което смъртните случаи доближиха 31 095. Това е вторият най-голям еднодневен брой умряли от ковид във Франция. Рекордът е 80 от 11 септември.

До края на седмицата ще бъдат въведени нови ограничаващи ограничения за преодоляване на разпространяването на ковид в Лион и Ница и е допустимо да бъдат в допълнение втвърдени рестриктивните мерки в Марсилия и Гваделупа, заяви здравният министър Оливие Веран, представен от Франс прес.

В Бордо, Марсилия и Гваделупа към този момент са неразрешени събиранията на повече от 10 души в паркове или на плажове, присъединяване в всеобщи събития е понижено от 5000 на 1000 души, а някои публични прояви са анулирани. Очаква се Лион и Ница да вкарат сходни ограничения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР