Франция е разположила система за противовъздушна отбрана MAMBA и команден

...
Франция е разположила система за противовъздушна отбрана MAMBA и команден
Коментари Харесай

Франция разгръща ПВО в Румъния

Франция е разположила система за противовъздушна защита MAMBA и команден пункт за противовъздушна защита в Румъния, за да поддържа интегрираната противовъздушна и противоракетна защита на НАТО , оповестява " Дефенс нюз ".

Френските въздушно-космически сили ръководят системата Thales - известна още като SAMP/T - за отбрана на бойното поле и тактическите обекти от " крилати ракети, пилотирани и безпилотни самолети и тактически балистични ракети в класа на обсега на 600 километра ".

Приблизително 100 индивида ръководят системата, включваща ракетата-прехващач Aster 30 и многофункционалния радар Arabel. Той е интегриран с румънските и отбранителните системи на НАТО посредством тактическа връзка с данни.

.???????? deploys MAMBA missile defence system to Romania???????? to bolster defensive posture on eastern flank.

Besides the???????? deployment,???????????????????????? have deployed PATRIOT batteries to????????&????????

Read more:
— NATO Air Command (@NATO_AIRCOM)
Този ход ускорява многонационалната бойна група на НАТО в Румъния , която бе основана на 1 май, съобщи НАТО

Базираната в Румъния бойна група е в допълнение към четирите други бойни групи, ситуирани от НАТО на източния й фланг в Словакия, Унгария и България .
 Atlantic Council: Енергийната сигурност е решаващa за бъдещето на НАТО в Черно море
Atlantic Council: Енергийната сигурност е решаващa за бъдещето на НАТО в Черно море

Атака в Черноморския район може да има непредвидени политически или военни последствия

" Френското разполагане на MAMBA демонстрира потенциала и волята на Франция да пази личните си ползи, както и тези на своите съдружници ", сподели френският шеф на щаба на защитата полковник Паскал Яни Френски.

" Това разрешава да се ускори стратегическото партньорство , което сплотява Франция и Румъния от 2007 година, изключително в региона на противовъздушната защита. Разгръщането на MAMBA е крепко вградено в многонационалната бойна група за предно наличие, която Франция, подкрепена от Холандия и Белгия, сътвори в Румъния под егидата на НАТО ".

НАТО увеличи готовността си в цяла Европа от началото на март за въздържане на евентуална експанзия от страна на Русия . Франция, по-специално, е разположила сили в Румъния от февруари като част от напъните на Силите за реагиране на НАТО.

Военният алианс разгласи също, че Германия и Холандия са разположили Противовъздушна отбрана Patriot в Словакия , а Съединени американски щати изпратиха Raytheon в Полша през април.
 Румъния ще лети с МиГ-21 още година
Румъния ще лети с МиГ-21 още година

Страната форсира плануваната покупка на използвани F-16 от Норвегия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР