Франция е поредната европейска държава, която преразгледа използването на енергийните

...
Франция е поредната европейска държава, която преразгледа използването на енергийните
Коментари Харесай

И Франция се завръща към въглищата

Франция е следващата европейска страна, която преразгледа потреблението на енергийните си източници поради продължаващата война в Украйна. Страната позволява наново отваряне на въглищната електроцентрала " Сент Аволд " през идната зима, оповестяват локалните медии.

По-голямата част от производството във Франция се обезпечава от нуклеарна сила. По данни от 2020 година делът на страната е бил 67 % при 0,3-процентен дял на въглищата.

Припомняме, че преди Франция, Австрия, Германия и Нидерландия също оповестиха, че са принудени да употребяват в по-голяма степен въглища за своите енергийни потребности, откакто " Газпром " спря доставките за Полша, България, Финландия и Нидерландия.
 Нидерландия отстранява рестриктивните мерки върху въглищата
Нидерландия отстранява рестриктивните мерки върху въглищата

Страната желае да подсигурява покриването на енергийните си потребности

На този декор през юни стана ясно, че за пръв път в 70-годишната си история " Мини Марица Изток " ЕАД ще изнася въглища за централи отвън територията на комплекса " Марица-изток ".

Това стана допустимо след подписването на 17 юни 2022 година на контракт със сръбска компания, която ще доставя българските въглища до електроцентрали наоколо до Белград.

Договорът ще бъде с деяние до април 2023 година, като е планувана уговорка за удължение. За периода на контракта се планува да бъдат продадени 1,75 милиона тона лигнитни въглища на цена по-висока от тази, на която купуват централите в комплекса " Марица Изток ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР