Франция е обхваната от масови сблъсъци и безредици. Министерството на

...
Франция е обхваната от масови сблъсъци и безредици. Министерството на
Коментари Харесай

Франция спира градския транспорт, Макрон отправи обвинения към социалните медии

Франция е обхваната от всеобщи конфликти и вълнения. Министерството на вътрешните работи на Франция заяви, че автобусните и трамвайните транспорти в цялата страна ще бъдат спрени, а в допълнение ще бъде неразрешена продажбата на пиротехнически произведения в границите на ограничения, целящи да лимитират насилствените митинги, пишат от.

Трето денонощие Франция е разтърсвана от вълнения, избухнали, откакто 17-годишен юноша от алжирски и марокански генезис беше убит от служител на реда. 900 души са арестувани.

Президентът ЕманюелМакрон напусна срещата на водачите от Европейския съюз, с цел да взе участие в следващо изключително заседание за преодоляване на обстановката, оповестяват от.

Той съобщи, че за битката с размириците ще бъдат употребявани спомагателни средства. А Министерството на вътрешните работи на Франция заяви, че автобусните и трамвайните транспорти на доста места в страната ще стопират от 21 часа, не разрешава се и продажбата на пиротехнически произведения.

Макрон насочи обвинявания към обществените медии и прикани платформи като Snapchat и TikTok да отстранен изявления и консуматори, които се свързват с насилието.

Премиерът на страната акцентира, че се преглеждат всички благоприятни условия за възобновяване на реда.

" Разглеждаме всички благоприятни условия с един приоритет - да се подсигурява националното единение в републиката, а методът за това е да се възвърне редът ", разяснява Елизабет Борн.

Полицията е арестувала минимум 875 души в цялата страна, откакто насилието обхвана и Марсилия, Лион, По, Тулуза, Лил. Ранени са най-малко 200 служители на реда и жандармеристи, заяви вътрешното министерство, като посочи, че няма съществено потърпевши.

40 000 мобилизирани чиновници на реда се пробват да потушат напрежението. По улиците стачкуващи още веднъж палиха контейнери за отпадък и коли. Изгорени са към 1900 транспортни средства, подпалени са били към 500 публични здания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР