Франция е изправена днес пред поредния ден на транспортен хаос

...
Франция е изправена днес пред поредния ден на транспортен хаос
Коментари Харесай

Стачна вълна предизвиква транспортен хаос във Франция


Франция е изправена през днешния ден пред следващия ден на транспортен безпорядък заради нова общонационална стачка против плануваната пенсионна промяна в страната.

Френските железници предложиха на жителите на страната да си останат по домовете, защото огромна част от районните влакове няма да се движат.

Прекъсванията започнаха още нощес, само че не засягат високоскоростните влакове " Юростар " и " Талис ", свързващи Франция с Белгия, Нидерландия и Англия.

Тежко наранено е придвижването в Париж и района, проблеми има и по вътрешните високоскоростни линии, както и по линията " Лирия " с Швейцария, написа Българска телеграфна агенция.

Правителството към този момент не счита да отстъпва от проектите си да увеличи пенсионната възраст от 62 на 64 години, а синдикатите възнамеряват нови митинги.

Премиерът Елизабет Борн настоя през уикенда, че желанията на държавното управление към този момент " не подлежат на договаряния ", а опозицията в Народното събрание и синдикатите ще се опитат да потвърдят, че тя бърка.

Законопроектът влезе за разискване в парламентарна комисия, а на 6 февруари би трябвало да бъде разискван в пленарна зала. Противниците му са внесли 7000 оферти за ремонти, което в допълнение ще затрудни приемането му.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР