Франция е изправена днес пред пореден ден на масови протести

...
Франция е изправена днес пред пореден ден на масови протести
Коментари Харесай

Франция е изправена пред пореден ден на масови протести срещу пенсионната реформа

Франция е изправена през днешния ден пред следващ ден на всеобщи митинги против пенсионната промяна, откакто срещата сред премиера Елизабет Борн и представители на синдикатите не съумя да реализира пробив, съобщи Ройтерс.

Реформата планува повишение на пенсионната възраст от 62 на 64 години и е извънредно непопулярна в френското общество, напомня Българска телеграфна агенция.

Синдикатите се заканиха да продължат и да разширят митингите, откакто диалозите с Борн през вчерашния ден продължиха едвам половин час и не дадоха никакъв резултат. Те настояха, че единственият метод за разрешаване на казуса е законът за пенсионната промяна да бъде отдръпнат, само че министър председателят отхвърли тази опция.

" След тази среща приканвам всички служащи - мъже и дами, да се причислят към митингите в цяла Франция ", съобщи Лоран Берже, водач на най-големия профсъюз в страната Се Еф Де Те (CFDT).

Днешните всеобщи митинги, които са 11-те по рода си за последните три месеца, могат да покажат дали съпротивата против промяната губи или набира скорост, показва Ройтерс.

Участието в предходния ден на общи протестни дейности, на 28 март, беше по-слабо от предходните демонстрации, по данни на вътрешното министерство. В митингите се включиха 740 000 души по отношение на рекордните 1,09 милиона на 23 март.

Очакванията за днешния ден са за относително обикновено действие на публичния превоз в Париж, само че проблеми с разписанията на влаковете и самолетите, откакто органите на гражданската авиация желаеха от самолетните компании да понижат с 20 на 100 полетите от и до няколко огромни летища, измежду които тези в Бордо и Марсилия, само че не и Париж.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР