Франция е готова да продаде на Чехия 52 артилерийски оръдия

...
Франция е готова да продаде на Чехия 52 артилерийски оръдия
Коментари Харесай

Франция ще продаде артилерийски оръдия на Чехия

Франция е подготвена да продаде на Чехия 52 артилерийски оръдия " Цезар " за 257 милиона евро като част от напъните на Париж за стимулиране на повече европейска самостоятелност в областта на защитата, съобщи чиновник от френското министерство на въоръжените сили, представен от Ройтерс.

Президентът Еманюел Макрон сподели през вчерашния ден, че Европа би трябвало да престане да бъде наивна, когато става дума за отбрана на нейните ползи и за създаване на нейния личен боен потенциал, откакто подписа договорка за 3 милиарда евро за снабдяване на фрегати за Гърция и подписа съглашение за съдействие.

Париж беше замесен в спор със Съединени американски щати, Австралия и Англия по-рано този месец поради тристранна договорка в областта на нуклеарната сигурност, която потопи многомилиарден контракт за френски подводници за Канбера.

" Тази (чешка сделка) идва след интервал на доближаване с Чешката република, който беше маркиран на стратегическо равнище, само че също по този начин и визия, която е по-близо до това, което европейската политика за защита би трябвало да е и би трябвало да ни донесе ", сподели служителят преди посещаване на министърката на въоръжените сили Флоранс Парли в Прага на следващия ден за сключване на контракта.

Повечето оръдия ще бъдат сглобявани в Чехия.

Франция се пробва и да притегли европейски съдружници към военни интервенции в Сахелския район в Африка, където тя има към 5000 военни, които се борят с ислямистки бунтовници. Това е част от френските старания за поощряване на по-широка европейска военна тактика.

Чехия е една от девет страни, които вземат участие със специфични сили в европейски контингент, отбелязва организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР