Франция е доволна от предложената от Брюксел нова процедура по

...
Франция е доволна от предложената от Брюксел нова процедура по
Коментари Харесай

Франция е доволна от предложенията за нова процедура по присъединяване към ЕС

Франция е удовлетворена от препоръчаната от Брюксел нова процедура по присъединение към Европейски Съюз, само че желае тя да бъде призната без промени преди да се съгласи да стартира договаряния с Албания и Северна Македония, съобщи държавният секретар по европейските въпроси Амели дьо Моншален, представена от Франс прес.

" Трябва да има съглашение на 27-те по това ново предложение, без то да бъде изопачено. Франция също така чака отчет по какъв начин се ползват поисканите от Албания и Северна Македония промени. От тези стадии ще зависи дали френското държавно управление ще реши да се стартират договаряния с тези две страни ", съобщи Дьо Моншален, предава Българска телеграфна агенция.

Европейският комисар за разширението Оливер Вархей разгласи, че в края на месеца ще бъде показан нов отчет за положението на промените в двете балкански страни кандидатки за участие в Европейски Съюз.

Предложението и отчетът ще бъдат разисквани за пръв път на среща на 27-те министри по европейските въпроси на Европейски Съюз на среща в Брюксел на 25 февруари, заяви Дьо Моншален.

Представената през днешния ден от Европейската комисия нова процедура по присъединение е по-строга и е обратима.

" Преговорите ще се водят по тематики. Искаме да имаме опцията да създадем заден ход, когато няма прогрес или даже се следи оттегляне, тъй като не можем да поддържаме отстъпления ", изясни Вархей.

Тези ограничения бяха поискани от редица страни от Европейски Съюз на срещата им на върха през октомври м.г. Франция, Нидерландия и Дания блокираха започването на договаряния с Албания и Северна Македония, макар че тези две страни са изпълнили съществуващите критерии за приемане, а други страни членки по думите на Вархей тогава " са изразили импровизирано подозрения и запаси " по процеса на присъединение и са поискали да бъде реформиран, напомня Агенция Франс Прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР