Франция днес съобщи за първия си случай на новия вариант

...
Франция днес съобщи за първия си случай на новия вариант
Коментари Харесай

Първи случай на Омикрон е открит в континентална Франция

Франция през днешния ден заяви за първия си случай на новия вид на COVID-19 - Омикрон, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Случаят е регистриран покрай Париж в миг, в който водещ теоретичен консултант на държавното управление сподели, че до края на януари Омикрон може да стане преобладаващ в страната.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 100
Здравният орган, отговарящ за департамента Ил дьо Франс (Парижка област), сподели, че казусът на Омикрон е бил открит при човек, който се е завърнал от Нигерия. Миналия месец случай на новия вид бе открит на френския остров Реюнион в Индийския океан.

Водещият държавен теоретичен консултант Жан-Франсоа Делфреси сподели пред телевизия Бе Еф Ем, че " същинският зложелател " към този момент към момента е Делта разновидността, който се популяризира в пета вълна. " Би трябвало да следим последователно повишаване на разновидността Омикрон, който ще измести Делта ", евентуално до края на януари, сподели той. Делфреси предвижда, че е допустимо коледните празници да протекат добре, в случай че се подхващат стъпки за ограничение на натоварването от разновидността Делта.

" Коледа не в риск, в случай че популацията, както и хората, които дават отговор за решенията, бъдат доста внимателни ", съобщи той, като повтори, че обществената отдалеченост и третата бустерна доза ваксина са основни оръжия.

Франция регистрира близо 50 хиляди нови случая на COVID-19 за 24 часа, заяви през вчерашния ден здравното министерство. Към вчерашна дата в интензивни отделения са били настанени 1886 души, което съгласно Делфреси към момента не е пиково равнище, изключително в случай че се съпостави с втората вълна във Франция през предходната есен, когато този брой доближаваше до 6-7 хиляди.

Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 100  Учен: Заради Омикрон може да се наложи слагането на четвърта доза Учен: Заради Омикрон може да се наложи слагането на четвърта доза  Поискаха възбрана на наименованието Омикрон Поискаха възбрана на наименованието Омикрон  Епидемиологичната обстановка в Румъния се усъвършенства, само че опасенията от разновидността Омикрон се ускоряват Епидемиологичната обстановка в Румъния се усъвършенства, само че опасенията от разновидността Омикрон се засилват
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР