Франция днес призова партньорите си от Европейския съюз да тестват

...
Франция днес призова партньорите си от Европейския съюз да тестват
Коментари Харесай

Франция призова страните от ЕС да тестват пристигащите от Китай за ковид

Франция през днешния ден прикани сътрудниците си от Европейския съюз да тестват пасажерите от Китай за коронавирус, откакто Париж реши да предприеме тази мярка на фона на епидемията, обхванала страната, съобщи Ройтерс.

В Европейски Съюз единствено Италия и Испания също изискват проби, а здравните чиновници от целия блок предходната седмица не съумяха да се спогодят за общ курс. Тази седмица ще бъдат извършени нови диалози.

От през днешния ден Франция изисква от пътуващите от Китай дават негативен резултат от тест за КОВИД-19 в границите на по-малко от 48 часа преди заминаването и ще тества идващите на инцидентен принцип.

" Франция ще упорства тази методика да се ползва в целия Европейски Съюз ", съобщи министърът на опазването на здравето Франсоа Брон, до момента в който дружно с министъра на превоза Клеман Бон ревизираха новите процедури на парижкото летище " Шарл де Гол ".

В отговор на коментар, че китайски пасажер с коронавирус може в този момент да кацне в друга страна от Европейски Съюз и по-късно да пътува без инспекция до Франция, Брон отговори: " Ето за какво би трябвало да се координираме (в ЕС), с цел да бъдем по-ефективни ".

След като в продължение на три години държеше границите си съвсем затворени, налагайки непоколебим режим на блокиране и безмилостни проби, на 7 декември Пекин внезапно промени курса си към живот с вируса, а през последните седмици болестта се популяризира бързо, показва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР