Франция даде ясни и недвусмислени послания в подкрепа на готовността

...
Франция даде ясни и недвусмислени послания в подкрепа на готовността
Коментари Харесай

РСМ: Франция подкрепя Северна Македония да започне преговори за членство в ЕС

Франция даде ясни и недвусмислени послания в поддръжка на готовността на Северна Македония да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз , сподели министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи, оповестява " Екзит ".

Османи направи известието след диалог с френския си сътрудник Жан-Ив льо Дриан, който също акцентира ролята на Франция в процеса .

Османи и Льо Дриан разискаха капацитета за прогрес на процеса на интеграция на Северна Македония в Европейски Съюз, защото Франция сега ръководи шестмесечното председателство на Съвета на Европейски Съюз .
 Османи: Разговорите с България не престават
Османи: Разговорите с България не престават

Според него разширението на Европейски Съюз към този момент не е единствено двустранен въпрос

Двамата разискаха също политическия разговор с България и обстановката в Украйна и по какъв начин те се отразяват в страните от Западните Балкани и върху стабилността и сигурността на района и Европа като цяло.

Османи осведоми Льо Дриан, че Северна Македония е постигнала 100% сходство с Общата външна политика и политика на сигурност на Европейски Съюз, като добави, че предлагането на вероятност за интеграция в Европейски Съюз на страната и района е главен принос за устойчива районна и европейска непоклатимост.

Това се случва, откакто висшият представител на Европейски Съюз Жозеп Борел сподели, че присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз би трябвало да стартира допустимо най-скоро , без да се загатва дата.
 От Външно са разтревожени за злонамерена акция от районен съд Македония към България
От Външно са разтревожени за злонамерена акция от районен съд Македония към България

Правят опити за умишлена корист с трагичните събития в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР