Франция да се въздържа от даването на “уроци“ за турската

...
Франция да се въздържа от даването на “уроци“ за турската
Коментари Харесай

Турция: Франция "не може да ни учи" за Сирия

Франция да се въздържа от даването на “уроци “ за турската акция в Сирия , при която турската войска организира свирепа атака против кюрдска милиция , оповестява БГНЕС. Предупреждението пристигна от турския външен министър Мевлют Чавушоглу ден, откакто френският президент Еманюел Макрон сподели по адрес на Анкара, че ще бъде „ същински проблем “, в случай че интервенцията в Сирия се трансформира в същинско „ настъпление “.

Франция не може да ни дава уроци по този въпрос “, съобщи Чавушоглу. “Ние не сме Франция , която окупира Африка “, добави министърът, имайки поради колониалното минало на Франция.

„ За страдание европейците са двулични “, продължи Чавушоглу, който твърди, че европейски водачи са изразили в диалози с Анкара поддръжка за интервенцията в Сирия , само че са трансформирали позицията си в последвали обществени изявления.

В сряда, след казаното от Макрон, турският министър председател Бинали Йълдъръм сподели, че всевъзможни внушения, че Анкара има по-широки проекти в Сирия с изключение на изтласкването на кюрдските " Отряди за отбрана на народа " (ОЗН) от турската граница, са „ изцяло неправилни “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР