Франция би блокирала забавянето на Brexit, освен ако няма “ясна

...
Франция би блокирала забавянето на Brexit, освен ако няма “ясна
Коментари Харесай

Франция ще сложи вето на удължаване на срока за Брекзит, ако няма ясна цел и нов избор

Франция би блокирала забавянето на Brexit, в случай че няма “ясна цел ”, учредена на “нов избор ” от британците, сподели Емануел Макрон, пише  Independent.

Говорейки на взаимна конференция с немския канцлер Ангела Меркел в Париж, френският президент даде най-ясния знак от всички водачи на Европейски Съюз до момента, че ще има условия за удължение на интервала за договаряния по Член 50.

„ Ще подкрепим искане за удължение, единствено в случай че то бъде целесъобразно от нов избор на британците “, сподели той пред кореспонденти. “Но ние няма по никакъв метод да одобряваме удължение без ясна цел. ”

Той добави, че “както споделя Мишел Барние – не ни би трябвало време – би трябвало ни решение ”.

Франция има право на несъгласие върху удължаването на Член 50, защото всички страни от Европейски Съюз би трябвало единомислещо да се съгласят на удължение на периода, с цел да може това да се реализира, написа Терминал 3.

Говорейки по почти същото време в Мадрид, испанският министър председател Педро Санчес предизвести, че Тереза Мей просто ще “удължи несигурността ”, като изиска малко закъснение на Brexit без реален проект.

„ Въпреки че Испания няма да се опълчи на консенсуса за вероятно удължение, би трябвало да има избрана вероятност за решение. “, сподели той.

“Удължаването на несигурността посредством отсрочване на периодите не е рационална, нито мечтана опция. ”

Ангела Меркел, която също беше в Париж, показва по-мек звук, казвайки на репортерите: „ Ако Англия се нуждае от малко повече време, няма да кажем „ не “. Но ние желаеме правово отдръпване на Обединеното кралство от Европейски Съюз. Съжаляваме за това решение, само че това е действителността. ”

Предупреждението на водачите на Европейски Съюз допуска, че блокът ще наложи условия за всяко удължение. Според проекта на премиера депутатите ще бъдат помолени да гласоподават още веднъж по съглашението на министър-председателя на 12 март. Ако бъде отхвърлено, те ще бъдат помолени да гласоподават на 13 март дали Обединеното кралство би трябвало да напусне без договорка. Ако и двете от тях бъдат отхвърлени, на 14 март ще бъде извършено ново гласоподаване за удължение на Член 50, което ще забави Brexit.

Предложението на Макрон, че Обединеното кралство ще би трябвало да направи „ нов избор “, с цел да получи удължение поставя нов кол в колелата на Даунинг стрийт.

Въпреки че френският президент не е прецизирал на какво може да лежи сходен избор, Европейски Съюз упорства Англия да смегчи изискванията на Brexit, като предоговаря бъдещите си връзки. Изявлението на Макрон също допуска, че може да се даде време, в случай че Обединеното кралство реши да организира втори референдум, какъвто лейбъристите обявиха, че ще поддържат преди дни.

Миналата седмица ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи след среща с Тереза Мей, че счита, че разширението на Член 50 е “рационален ” ход на деяние за Обединеното кралство. Той обаче добави, че министър председателят към момента има вяра, че може да избегне удължение на периода.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Sand (преди 2 минути) Рейтинг: 2771 | Одобрение: 1111 Само с тези отпадъци в Анлия ли ще ни занимават, в случай че желаят да им поставят наказания, в случай че желаят да не им поставят. Това са безпредметни работи,които не ни интересуват. Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР