Франция беше на път да постигне целта си от поставянето

...
Франция беше на път да постигне целта си от поставянето
Коментари Харесай

Франция е близо до ваксинирането на 30% от населението

Франция беше на път да реализира задачата си от слагането на 20 милиона първи дози коронавирусни ваксини, преди дълго чаканото отварянето на терасите на заведенията за хранене в сряда, когато държавното управление стартира да подвига блокиране в цялата страна.

Властите оповестиха и за продължаващо понижаване на броя на пациентите, които се нуждаят от интензивно лекуване в лечебните заведения.

" Отново близо 600000 имунизации през днешния ден, " написа в Туитър министърът на опазването на здравето Оливие Веран късно в петък. „ Утре 20 милиона французи ще са имали най-малко една доза “, което би представлявало близо 30 % от популацията.

Правителството има за цел да инжектира 30 милиона първични дози до 15 юни, когато президентът Еманюел Макрон съобщи, че всички пълнолетни ще могат да се запишат за имунизация, която сега е непокътната за предпочитани групи и възрастни над 50 години. Броят на хората на интензивно лекуване е бил 4352 в петък, което е спад с 90 от предходния ден и много под пика от 6 001 по време на " третата вълна " от инфекции, които се стовари върху Франция през март.

В сряда музеите, театрите, кината и концертните зали ще отворят още веднъж с стеснен потенциал след шестседмично затваряне, а националният полицейски час ще бъде преместен към 21:00 ч. от 19:00. Магазините, които не са от значително значение, също ще отворят още веднъж, а местата навън в кафенета и заведения за хранене ще бъдат позволени за първи път от 30 октомври. Кафенетата и заведенията за хранене ще могат да обслужват клиентите на закрито от 9 юни, а полицейският час ще бъде отстранен напълно на 30 юни, в случай че процентите на зараза продължат да понижават.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР