Франсиско Серундоло е сред най-постоянните играчи в Чаланджър Тура през

...
Франсиско Серундоло е сред най-постоянните играчи в Чаланджър Тура през
Коментари Харесай

При дебюта си на Мастърс: 103-ият в света с паметен рейд към 1/4-финалите в Маями

Франсиско Серундоло е измежду най-постоянните играчи в Чаланджър Тура през последните години и постоянно е измежду кандидатите за купата на конкуренциите от тази категория, когато те се организират на червени кортове. Аржентинецът обаче стартира да се изявява все по-успешно и на равнище ATP, където сподели отлични резултати по време на южноамериканското турне и справедливо се приближи оптимално до топ 100. Все отново продължаваше да съществува един сериозен проблем за Серундоло, а точно неналичието на извоювани дуели отвън клея, говорейки за шампионати на най-високото равнище.

Всичко това обаче е към този момент в предишното, тъй като аржентинецът реализира желан дебют в главната скица на съревнование от сериите " Мастърс " 1000 и справедливо се класира за четвъртфиналите в Маями. Световният номер 103 разочарова съществено публиката, отстранявайки локалния любим Франсис Тиафо и по този начин си подсигурява среща с деветия подложен Яник Синер - 6:7(2) 7:6(3) 6:2.

Двамата играчи се справяха отлично на лично подаване, до момента в който не се стигна до осмия гейм, в който американецът пропусна три следващи брейкбола и това наподобява му повлия съществено, тъй като след това загуби личното си подаване. Последва серия от още три пробива, а най-после всичко се реши в тайбрек. Там Тиафо имаше цялостно превъзходство, което му разреши да се приближи на единствено сет от класиране към финалната осмица в Маями.

Стилистиката на конфликта се промени във втората част, защото състезателите покачиха доста равнището си на начален удар. Всъщност всеки от тях имаше единствено по една опция за пробив, но до подобен не се стигна и още веднъж пристигна ред за изиграването на дълъг 13-ти гейм. Този път Серундоло сподели по-голямата постоянното в него, до момента в който международният номер 31 позволи някои леки неточности и общият резултат беше справедливо подравнен.

Третият сет започва извънредно изненадващо предвид на досегашното развиване на мача, като южноамериканецът се откъсне с двоен брейк за 3:0. Тогава поставеният състезател направи серия от вдъхновяващи отигравания и върна един от пробивите си пасив, само че бързо влезе в извънредно отрицателна поредност от удари, която в последна сметка му коства успеха и приказката на аржентинеца в шампионата продължи!

CERUN-IDOLO
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР