Франсиско Бараха, на 39 години, основател на евангелската църква Санта

...
Франсиско Бараха, на 39 години, основател на евангелската църква Санта
Коментари Харесай

Пастор от Мозамбик почина при опит да пости 40 дни като Исус

Франсиско Бараха, на 39 години, създател на евангелската черква " Санта Триндаде ", умря в болница в град Бейра, където беше изпратен в сериозно положение. След 25 дни без храна и вода той е измършавял до степен, в която не е можел да се изправи. Пасторът е бил откаран в болница по гледище на близки и съидейници, предава Би Би Си.


фотография: Twitter

Г-н Бараха е бил диагностициран с остра анемия и непълнота на храносмилателните му органи. Той е бил рехидратиран със серуми и е изработен опит за въвеждане на течни храни, само че към този момент е било прекомерно късно и той е умрял в сряда. Пасторът е бил и преподавател по френски в град Месика в централната провинция Маника, граничеща със Зимбабве. Членове на църквата " Санта Триндаде " споделят, че е всекидневно за пастора и неговите почитатели да постят, само че не толкоз дълго.

Брат му Маркес Мануел Бараха изясни, че пасторът е постил, само че оспори здравната диагноза за гибелта му. „ Истината е, че брат ми страдаше от ниско кръвно налягане “, споделя той.

Това не е първият отчет за подобен гибелен опит да се имитира Христовият 40-дневен пост, както е разказано в Евангелието на Матей. През 2015 година мъж от Зимбабве умря след 30 дни, оповестяват локални медии. През 2006 година английски следовател откри, че жена е умряла по средата на сходно недояждане в Лондон.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР