Франсиска Селса дус Сантус, смятана за най-възрастния човек в Бразилия

...
Франсиска Селса дус Сантус, смятана за най-възрастния човек в Бразилия
Коментари Харесай

На 116 години почина най-възрастната бразилка

Франсиска Селса дус Сантус, считана за най-възрастния човек в Бразилия и третия най-възрастен в света, е умряла на 116 години, съобщи Франс прес, базирайки се на изявления в локални медии.

Близките на столетницата, претърпяла две пандемии - от испански грип (1918-1919) и сегашната от COVID-19, оповестяват, че тя е умряла във Форталеза, щата Сеара. Причината за кончината й 16 дни преди 117-ия й рожден ден е пневмония.

" Тя беше синоним на обич, воля за живот, добрина, връзката сред членовете на фамилията. Макар да не можеше да се движи и да беше прикована на легло от няколко години, в този момент във всяко кътче на дома се усеща празнина ", споделя една от внучките на Франсиска.

Франсиска Селса дус Сантус е родена на 21 октомври 1904 година в Каскавел, щата Сеара, съгласно Геронтоложката изследователска група (GRG) - организация, учредена през 1990 година, която наблюдава хора над 110 години и е приета за източник на информация от върховете на Гинес.

Бразилката е третият най-възрастен човек в света след японката Кане Танака (118 години и 281 дни) и французина Люсил Рандон (117 години и 241 дни), съгласно GRG.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР