Франсис Тиафо винаги е имал нужните качества, за да побеждава

...
Франсис Тиафо винаги е имал нужните качества, за да побеждава
Коментари Харесай

Tиафо призна пред Кирьос: Понякога ми идва да нокаутирам Алкарас, когато го видя

Франсис Тиафо постоянно е имал нужните качества, с цел да побеждава най-хубавите в света, само че проблемите с постоянството са били сериозен проблем в неговата кариера и той рядко съумяваше да изиграе два следващи мача на едно и също високо равнище. Това обаче се промени преди година и половина, когато американецът съкруши Рафаел Надал и Андрей Рубльо на US Open и излезе против Карлос Алкарас в спор за място на финала.

Тогава двамата ни подариха с един от мачовете на годината, като атмосферата на корта беше наелектризираща и Тиафо евентуално изигра най-силния си мач в миналото, само че и това не беше задоволително, с цел да бъде спрян Алкарас, който след това завоюва купата и оглави международната класация. Изглежда някогашният номер 10 към момента не е претърпял въпросното проваляне и таи недотам " благородни " страсти към Карлитос, в случай че съдим по споделенето в подкаста на Ник Кирьос:

" Дори не бих споделил, че ме боли от случилото се, тъй като всички беше толкоз емблематично. Получи се един необикновен мач и като че ли цялата страна беше вперила взор в мен. На корта можеше да видя хора като Мишел Обама и Дензел Уошингтън. Истинска полуда. Нещата бяха отвън надзор и в никакъв случай не бях играл в сходни условия. Виждах по какъв начин от другата страна има състезател, който дава безусловно всичко от себе си и аз върша също нещото, като желая от публиката да ми даде и последното си зрънце сила.

Усещах по какъв начин съм станал едно с тълпата и ще нося този спомен до края на живота си. Понякога си мисля какъв брой магическо би било да бъда с трофея в ръцете си, или пък най-малко да имам шанса да излязя в един край и да се боря за него. Дълго време не желаех да виждам Карлос, а в този момент почтено казано ми идва от време на време да го нокаутирам, когато го видя. Той обаче е едно от най-приятните момчета в Тура и не би било редно. Кого ли подлъгвам? Още ме боли за тази загуба " - признава шеговито полуфиналистът от 2022-ра година.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР