Франсис Тиафо (САЩ) отказа участие на турнира по тенис Sofia

...
Франсис Тиафо (САЩ) отказа участие на турнира по тенис Sofia
Коментари Харесай

Франсис Тиафо отказа участие на Sofia Open 2023

Франсис Тиафо (САЩ) отхвърли присъединяване на шампионата по тенис Sofia Open 2023, който ще се състои от 4 до 11 ноември в " Арена София " и зала " София ".

25-годишният Тиафо, който е 14-и в международната класация сега, трябваше да бъде подложен под номер 2 съгласно предварителните поръчки, само че реши да не се включи в конкуренцията на твърда настилка в българската столица. 

Американецът направи мощен сезон с трофеи в Хюстън на клей и в Щутгарт на трева, което му донесе и първо влизане в топ 10 през юни, когато прогресира до десетата позиция в класацията на АТП. През септември той доближи до четвъртфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Неговият съотечественик Тейлър Фриц, който е номер 10 в света и трябваше да бъде лидер в схемата на Sofia Open 2023, също съвсем несъмнено няма да играе в българската столица. Фриц страда от разтежение на коремен мускул и през вчерашния ден разгласи, че се отдръпва от конкуренцията от сериите " Мастърс " в Париж преди срещата си от втория кръг  срещу Даниел Алтмайер (Германия).

Фриц изостава с 250 точки от Холгер Руне (Дания), който заема последното място, даващо право на присъединяване във Финалния шампионат на АТП на осемте най-хубави през сезона в Торино. Американецът към момента може да завоюва тези 250 точки при спечелването на купата в София, само че в случай че Руне победи в срещата си против Доминик Тийм (Австрия) в Париж тази вечер, Фриц ще бъде отстранен.

" Съкрушен съм, че би трябвало да се откажа, тъй като беше заложено доста. Единственото, което желаех, е да имам късмет да се боря за присъединяване в Торино, само че след скенера стана ясно, че няма метод да продължа да играя. Сега е време за възобновяване и се надявам да мога да се върна на корта допустимо най-скоро ", написа Фриц в обществените мрежи във вторник.

От конкуренцията в София към този момент се отхвърлиха Бен Шелтън (САЩ), 16-и в международната класация, както и австралиецът Александър Вукич, 50-и в света. Те бяха сменени от Кристофър О'Конъл (Австралия) и Роберто Карбейес Баена (Испания). /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР