Франсис Тиафо през годините успя да намери мястото си сред

...
Франсис Тиафо през годините успя да намери мястото си сред
Коментари Харесай

От пълна бедност до победа над Надал: Тиафо с изповед за тежкото си детство

Франсис Тиафо през годините съумя да откри мястото си измежду любимците на публиката и въпросният факт не е изненада за никого, имайки поради неговия голям позитивизъм на корта и заразителна необятна усмивка. Американецът е един от най-големите шоумени в ATP Тура и постоянно е кадърен да сътвори страхотна атмосфера на своите дуели, само че като че ли до момента хората го свързваха повече с неговите атрактивни отигравания, а достиженията му оставаха на назад във времето. Сега обаче наподобява, че 24-годишният играч е подхванал сериозна крачка в задачата си да накара тенис обществеността да го одобри за сериозен кандидат на огромните шампионати и единствено преди няколко дни записва най-голямата си победа в кариерата, отстранявайки Рафаел Надал в осминфинален конфликт на US Open. Успехът беше признат по доста прочувствен метод от международния номер 26, който призна за житейските си компликации в своето детство и ни подсети по какъв начин би трябвало да посрещаме всяко едно тестване с сходен на неговия присъщ позитивен метод:

" Аз съм наследник на емигранти. Двамата ми родители са родени и израснали в Сиера Леоне. Дошли са в Съединени американски щати през края на 80-те години на предишния век. Те се срещат тук, след което се раждаме ние с моя брат близнак. Баща ми е нает като общ служащ и оказва помощ в построяването на тенис клуб във Вашингтон. Това е първият до момента на моето семейство с този спорт изобщо. Майка ми пък по това време бе здравна сестра и работеше на две смени в една от локалните лечебни заведения, с цел да запазим дома си. Живеехме в доста безпаричен квартал и единственото хубаво нещо беше обвързвано с събитието, че хората в тенис клуба ме харесваха и още от дребен имах шанса да се докосна до сегашната си специалност.

До огромна степен дължа всичко на татко си, тъй като без него въобще нямаше в никакъв случай да стартира да играя тенис. Знаех, че този спорт е единствената ни опция да се измъкнем от нищетата и мотивацията ми беше доста по-висока от на останалите деца. Те играеха за развлечение, до момента в който аз се борех за личното си оцеляване и това на останалите ми близки хора. Веднъж баща ми сподели какъв брой хубаво би било, в случай че мога да си осигуря стипендия посредством тениса, с цел да завърша образованието си. Нямахме средства да се запиша в лицей и фантазиите ни се простираха до такава степен. Случващото се сега е полуда и ви поучавам да се възползвате от всеки един късмет пред вас, защото не знаете какъв брой надалеч би могъл да ви води този метод на мислене " - приключи самобитната си изповед Франсис.

Източник: Firstsportz не

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР