Франсис Тиафо е новият шампион на АТР 250 турнира в

...
Франсис Тиафо е новият шампион на АТР 250 турнира в
Коментари Харесай

Първият за сезона с титла на всички настилки: Тиафо отрази мачбол и покори Щутгарт!

Франсис Тиафо е новият първенец на АТР 250 шампионата в Щутгарт. Световният №12 имаше за задача да се изправи против един от тенисистите с най-опасен сервис в лицето на Ян-Ленард Щруф, на който даже 28 аса не помогнаха да спре музи американец по пътя към крайната победа - 4:6 7:6(1) 7:6(8). По този метод Тиафо се трансформира в първия тенисист за годината с купа на три разнообразни настилки, откакто по-рано през сезона победи на United Cup и завоюва трофея на клея в Хюстън. Освен това днешният триумф на американеца ще му донесе и дебют в топ 10 на международната класация от понеделник, където към този момент ще заема 10-а позиция. 

От самото начало на срещата началният удар на двамата състезатели функционираше безотказно и с помощта на него сервиращите постоянно си осигуряваха опция бързо да приключат разиграването в своя изгода. В седмия гейм обаче подаването на американеца се пропука, което разреши на Щруф да пласира няколко отлични ретура, с чиято помощ реализира първия пробив в мача. До края на откриващия сет германецът резервира високата си успеваемост от сервис линията и безпроблемно взе задатък в обособените елементи.

Вторият сет не ни предложи нищо по-различно, откакто двамата продължиха да бъдат безпогрешни на личен сервис. В хода на частта германецът наниза цели 14 аса и още 12 уинъра, с които докара развръзката до тайбрек. Дори това обаче не бе достатъчно срещу съвършеното показване на Тиафо, който на собствен ред реализира 13 печеливши удара и нито една непредизвикана неточност, като точно тази непоклатимост на американеца го изведе до безапелационен триумф в тайбрека и равнене на общия резултат.

Статуквото на корта остана непроменено и в третата част, където сервиращите продължиха напълно да преобладават протичащото се. Благодарение на началния си удар те си проправяха път напред към мрежата, а оттова насетне бе единствено въпрос на време да завършат с печелившо воле. Без да се стигне до нито едно тъждество в точките, изходът и на този сет бе решен в тайбрек. В него драмата бе налице до самия край и откакто избави мачбол, то след това Тиафо на собствен ред съумя да материализира едвам третата си опция за продобиване на дуела и да вдигне триумфално ръце.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР