Франсис Тиафо е голямата сензация на тазгодишния US Open, а

...
Франсис Тиафо е голямата сензация на тазгодишния US Open, а
Коментари Харесай

Пегула за Тиафо: Може ли веднъж да спечели нормално и да не театралничи?

Франсис Тиафо е огромната сензация на тазгодишния US Open, а равнището му на игра е повече от впечатляващо. Местният любим реализира ефектен успех над Рафаел Надал във етапа на осминафиналите, който беше последван от безапелационен триумф над различен от любимците в Ню Йорк, а точно Андрей Рубльов. Изявите на Тиафо даже накараха Алекс Кореча да го сложи измежду основните кандидати за трофея, а наподобява въпросното мнение на именития испанец е напълно подкрепено от Джесика Пегула, чиито думи за нейния съотечественик са повече от ласкави:

" Винаги се пробвам да се майтапя с него. Този път беше поради всички тези танци и жестове. Попитах го дали не може да завоюва мач като естествен човек и да не театралничи толкоз доста. Често му приказвам сходни нелепости. Невероятно е да го видиш по какъв начин играе сега, тъй като е по-концентриран отвсякога. Той трябваше да претърпи някои неприятни загуби на отминалите два Мастърса, само че в този момент наподобява като напълно друг играч и играе най-хубавия си тенис в кариерата.

Вярвам, че е кадърен да завоюва трофея, в случай че продължава по същия метод и съм му го споделила персонално. Франсис е един от най-атрактивните играчи и постоянно е наслаждение да го наблюдаваш. Харизмата му е невероятна и не мога да се сетя нито едно неприятно нещо за него. Гордея сe, че съумя да подходи толкоз професионално през последните две седмици, защото това постоянно е било измежду проблемите му. Историята му на този US Open е в действителност невероятна и никой не заслужава тези триумфи повече от Тиафо. Искаше ми се аз и Коко Гоф също да го последваме в полуфиналите, единствено че в този момент той е основният воин на нацията " - показа международната номер осем за своя добър другар.

Източник: Sportskeeda

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР