Франсис Тиафо е един от най-атрактивните и усмихнати играчи в

...
Франсис Тиафо е един от най-атрактивните и усмихнати играчи в
Коментари Харесай

Тиафо: Играех на турнири с тениски на Пикачу и скъсани обувки, но е важно докъде ще стигнеш

Франсис Тиафо е един от най-атрактивните и усмихнати играчи в ATP Тура, само че зад тази усмивка е имало значително болежка и ограничения. Семейството на международния номер 21 имигирира от африканската страна Сиера Леоне през 1993-та година. Съвсем инцидентно Франсис-старши получава опция да взе участие в градежа на Младежкия тенис център в Мериленд и след това остава на работа там като кортаджия, а неговото семейство е насила да спи в един от офисите към съоражанието през идващите 11 години.

Това обаче се оказва благословия за дребния Франсис, който обръща този минус в преимущество, започвайки да играе тенис всеки ден от навършването си на 4-годишна възраст и скоро бива видян от треньорите в центъра, които му оказват помощ да извърши Американската фантазия и две десетилетия по-късно да е един от най-хубавите тенисисти в света.

Самият Тиафо описа доста персонални истории от своето детство в новия подкаст на Ник Кирьос " Good Trouble ",  в който Ник се среща с сполучливи хора от всевъзможни сфери, а ето и дребна част от описа на някогашния 1/2-финалист от US Open:

" Имаше тежки дни за мен и брат ми. Отивахме да упражняваме с износени облекла и ракети чартърен. Тогава хората ни се подиграваха и се питаха по какъв начин въобще чакам да стана експерт, откакто имам дупки в обувките си и даже ме питаха от кого съм ги взел. Намях екипировка и ми се е случвало да играя с тениска на Пикачу и къси панталонки, тъй като това беше всичко, което имах. Сега същите хора ми напомнят тези времена и ги показват като занимателни истории, само че аз не им обръщам внимание, тъй като не се държаха добре с мен тогава. Баща ми постоянно е казвал да не се тормозя за тези неща, тъй като не е значимо от кое място започваш, а до каква степен ще стигнеш. Това изречение промени живота ми. Точно по тази причина постоянно демонстрирам обич към останалите играчи, макар че някои от тях не ми отвръщат и ги разбирам. Тенисът е себелюбив спорт. Знам, че с теб постоянно сме се разбирали, защото връзката ни е била построена от същинска обич и имаме подобен призход " - разкрива някогашният член на топ 10 пред Кирьос.

This was real life for Frances Tiafoe. Massive respect for his grind to where he is now. Episode 6 of GOOD TROUBLE drops tomorrow. Audio out now on all platforms.
— Nicholas Kyrgios (@NickKyrgios)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР