Франсис Тиафо бе много емоционален след победата си над Аслан

...
Франсис Тиафо бе много емоционален след победата си над Аслан
Коментари Харесай

Тиафо: Преди се промъквах на този корт, а сега идват да ме гледат


Франсис Тиафо бе доста прочувствен след успеха си над Аслан Карацев във втори кръг на шампионата във Вашингтон. Поставеният под №2 американец бе съществено усложнен, само че все пак надви със 7-6(5), 7-6(5). След мача Тиафо бе поздравен от различен локален любим – баскетболната звезда Кевин Дюрант, а на последвалата конференция разкри за какво този шампионат значи толкоз доста за него.

„ Невероятно е, че Кей Ди пристигна да ме поддържа. Агентът ми Рич Клаймън ме осведоми, че той ще е тук за няколко дни. Свързах се с Кевин и му споделих „ Братле, ще играя във вторник или сряда. Не знам какъв брой дълго ще си във Вашингтон, само че за мен ще значи в действителност доста, в случай че дойдеш на мача ми “. Той също беше доста разчувствуван и отговори, че ще направи всичко допустимо “ – сподели международният №10.

„ Не единствено пристигна, а докара Даниел Гафърд и Калдуел Поуп (също баскетболисти – бел.авт.). Атмосферата е невероятна. Всички във Вашингтон се вълнуват доста за този шампионат. Раздадох 55 билета на родственици и другари. а пръв път играя пред изцяло разпродаден корт и считам, че това е индикация за високото равнище, което показвам в последно време “ – добави роденият в Хаятсвил тенисист.

Тиафо стигна много мъчно до успеха против Карацев, само че гледа на това като на преимущество.

„ Винаги е хубаво да започнеш шампионат по този метод. Наистина имах потребност от това. Карацев е сериозен съперник, който е играл полуфинали на Големия шлем и на Мастърс, като осен това е печелил ATP 500 купа. Много е добър. Играх против него и в Париж и тогава също ми беше много мъчно. За благополучие, сервисът ми беше на равнище във значимите моменти и най-много в края на мача. Когато е в топ форма, Карацев е измежду най-хубавите в света “.

Поставеният под №2 американец мъчно контролираше страстите си, когато заприказва за първите си мемоари от Citi Open.

„ Бях нормално хлапе с огромни фантазии, което получи късмет. На доктрина въобще не трябваше да съм тук в този момент. Промъквах се на този корт и споделях на родителите си, че ще стана експерт. Въпреки всичко, макар протритите си панталони и дупките в обувките ми. А в този момент играя в този шампионат пред разпродаден централен корт, почитателите идват да ме гледат и хора като Кевин Дюрант са на трибуните. Работих доста настойчиво за това през всичките тези години, само че все пак ще остана непретенциозен и в никакъв случай няма да го приема за даденост. Спях в стаята на защитата, до момента в който татко ми работеше, а в този момент съм измежду любимците в шампионата. Невероятно е, не мога да опиша по какъв начин се усещам “.

Опонент на Тиафо на осминафинала ще бъде международният №149 Джунченг Шанг.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР