Франсис Ройг, който заедно с Карлос Моя, играе ключова роля

...
Франсис Ройг, който заедно с Карлос Моя, играе ключова роля
Коментари Харесай

Треньор на Надал: Без Рафа, Федерер щеше да е прекратил кариерата си още преди пет години

Франсис Ройг, който дружно с Карлос Моя, играе основна роля в треньорския щаб на Рафаел Надал, е на мнение, че испанският тенисист е главната причина за спортното дългоденствие на Роджър Федерер.

“Вероятно в случай че Рафа го нямаше, Роджър щеше да е прекратил кариерата си още преди пет години”, съобщи Ройг пред “Евроспорт”. Според него точно поради съперничеството посред им двамата са станали толкоз положителни.

Думите му не са незаслужени. Статистиката приказва, че Рафаел Надал има позитивен баланс от 14-10 победи в директните дуели против Маестрото на финали, в това число шест на шампионати от Големия шлем и седем на “Мастърс”-и. Всъщност, в случай че Надал не беше взел участие на “Ролан Гарос”, евентуално Федерер щеше да направи календарен Голям шлем през 2006 и 2007 година.

Ройг разяснява още, че тенисът е блажен да има едновременно играчи като Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

“Невероятно е съгласно мен - тези три момчета Новак, Роджър и Рафа. Може би, тъй като те са дружно в тази конкуренция и се стимулират един друг”, сподели той.

“Амбицията при Рафа е голяма. Виждам го по какъв начин печели шампионати от сериите ATP 250 и е толкоз благополучен от това - човек, който е завоювал 19 трофеи от Шлема! Ако я нямаш тази упоритост, нямаш има късмет на тази възраст след толкоз триумфи да продължаваш да печелиш турнири”, добави Франсис Ройг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР