Франсис Хоугън, бивш продуктов мениджър в екипа на Facebook, се

...
Франсис Хоугън, бивш продуктов мениджър в екипа на Facebook, се
Коментари Харесай

Франсис Хоугън пред Конгреса: Фейсбук е токсичен и насърчава насилието

Франсис Хоугън, някогашен продуктов управител в екипа на Фейсбук, се яви на чуване в американския Сенат във вторник откакто два дни по-рано изнесе в общественото пространство вътрешни документи на компанията, разкриващи извънредно тревожни данни за нейната активност.

Хоугън свидетелства пред сенаторите, че политиката на колоса съзнателно „ ускорява опълчването и разделянето сред потребителите “, като предизвиква наличие, предизвикващо мощни реакции, за да усили трафика и надлежно облагата си. Тя неведнъж акцентира, че „ Фейсбук отдава приоритет на облагата пред хората “ и употребява логаритъм, който води до усилване на борбата, тирада на ненавист и подбудителство към принуждение и уточни като един от образците за това неотдавнашното етническо напрежение в Етиопия. Хоугън съобщи, че компанията няма сама да промени политиката си по тази причина изиска незабавна интервенция от страна на Конгреса.

Изслушването се състоя откакто Хоугън даде десетки хиляди страници от вътрешни документи на компанията в.

Те са доказателство, че Фейсбук освен не е отстранил многочислените проблеми, за които от дълго време е известно, само че даже някои от тях са влошени, а компанията е, че ги е разрешила сполучливо.
 Досиетата Пандора и сривът на Facebook – анализатор ги свърза, други специалисти си мълчат за обстоятелства Досиетата " Пандора " и сривът на Facebook – анализатор ги свърза, други специалисти си мълчат за обстоятелства
Наличието на офшорна компания е заобикаляне на закона. Това съобщи финансистът Кольо Парамов за аферата Досиетата „ Пандора ”....

Хоугън прикани Сената да преразгледа раздел 230, който освобождава цифровите платформи от правосъдни каузи поради оповестено от техните консуматори наличие. Според нея е редно платформите да носят отговорност за избора им да подреждат информацията, излизаща в потока вести на потребителите.

Дигиталните платформи имат 100% надзор над логаритмите си по тази причина не би трябвало да им се оставя опция да предпочетат да фаворизират наличие, предизвикващо мощни реакции и надлежно облаги, пред такова, което обезпечава публичната сигурност, посочи тя. Една такава смяна в методите им на ръководство в действителност няма да засегне облагите им, твърди тя, само че ще бъде в полза на обществото.

Хоугън също по този начин предложи да се сътвори регулаторен орган, в пълномощията на който да бъде условието на данни от платформата (съобразено със опазване на поверителността), тъй че да бъде отстранена опцията Фейсбук да прикрива своите вътрешни следствия.

Хоугън засегна и казуса с детския Instagram (предназначен за консуматори под 13 години), чието създаване Фейсбук разгласи по-рано през годината, само че поради отрицателната социална реакция реши да замрази в края на септември. Бившата служителка свидетелства, че компанията е наясно, че Instagram предизвиква „ съществени вреди “ на децата и младежите. Освен това, по думите й, изказванията на Фейсбук, че не може да засече малолетните консуматори, защото при регистрацията те показват погрешна възраст, не дава отговор на истината. Тя изясни, че Фейсбук разполага с задоволително механизми за разбор на аудиторията си, само че просто избира да не ги употребява.

В отговор на въпрос по какъв начин Instagram спомага за създаване у младежите на нереална визия за тялото и външността им, тя даде за образец логаритъм, който може да ги подтикне да развият хранителни разстройства. За да се отстранен последствията от отрицателното обществено съпоставяне, което младежите вършат, до момента в който употребяват платформата, ще са нужни доста по-сериозни ограничения, в сравнение с „ просто унищожаване на бутона за „ лайкове “, добави тя. Хоугън не се поколеба да назова Instagram „ отровен “ за психологичното здраве на младежите.
 Експерт: Сривът на Facebook е стартът на рухването на империята на Зукърбърг Експерт: Сривът на Facebook е стартът на рухването на империята на Зукърбърг
Сривът на Facebook е стартът на рухването на империята на Зукърбърг, сподели по БНР Иван Савов, шеф на Европейския институт за риск пол...

Сенаторът демократ Ричард Блументал направи паралел сред Фейсбук и тютюневата промишленост като еднообразно пристрастяващи и печеливши, само че с неподходящо влияние върху здравето на потребителите си. Той напомни, че тютюневите компании също крият грижливо личните си проучвания за нездравословното влияние от своите артикули, сходно на изказванията на Хоугън по отношение на Фейсбук.

Сенаторите се оповестиха в поддръжка на настояването за цялостен достъп до вътрешните изследвания на Фейсбук и в нуждата от незабавни дейности, с цел да се обясни какво тъкмо се случва в най-голямата онлайн мрежа в света.

Блументал акцентира, че точно децата са се оказали най-големите жертви. „ Тийнейджърите през днешния ден, когато се поглеждат в огледалото, изпитват подозрение и неустановеност. Но Марк Зукърбърг е този, който би трябвало да се огледа в огледалото “, заключи той.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР