ФРАНКФУРТ, Германия (AP) — Икономиката на Европа не успя да

...
ФРАНКФУРТ, Германия (AP) — Икономиката на Европа не успя да
Коментари Харесай

Икономическите проблеми на Европа се проточват с нулев растеж в края на миналата година

ФРАНКФУРТ, Германия (AP) — Икономиката на Европа не съумя да се разшири в края на 2023 година, като стагнацията в този момент продължава повече от година на фона на високи цените на силата, по-скъпите заеми и забавянето на растежа в мощната Германия.

Нулев стопански напредък за интервала октомври-декември на предходната година следва стесняване с 0,1% през трите месеца преди този момент, съгласно данни, оповестени във вторник от статистическата организация на Европейски Съюз Евростат.

Това продължава мизерната поредност от стопански бръщолевения: 20-те страни, които употребяват евровалутата, не са посочили забележителен напредък от третото тримесечие на 2022 година, когато стопанската система набъбна с 0,5%.

И началото на тази година не наподобява по-добро, като знаците за бизнес интензивността към момента мигат в алено за стесняване. Освен това спиранията на корабоплаването в Червено море ограничиха световната търговия през Суецкия канал, главен маршрут сред Азия и Европа, повишавайки разноските за мореплаване и зап...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР