ФРАНКФОРТ, Кентъки (AP) — Законодателите от Кентъки дадоха окончателно одобрение

...
ФРАНКФОРТ, Кентъки (AP) — Законодателите от Кентъки дадоха окончателно одобрение
Коментари Харесай

Приетият от републиканците законопроект премахва ролята на демократичен губернатор, ако се освободи място в Сената в Кентъки

ФРАНКФОРТ, Кентъки (AP) — Законодателите от Кентъки дадоха дефинитивно утвърждение в четвъртък на законопроект, който лишава демократическия губернатор на щата от всякаква роля при избора на някого за заемат място в Сената на Съединени американски щати, в случай че се появи овакантено място в родния щат на 82-годишния водач на републиканците в Сената Мич Макконъл.

Законодателството изисква специфични избори за запълване на всяко овакантено място в Сената от щата Блуграс. Победителят от специфичните избори ще заеме мястото за остатъка от неизтеклия мандат.

„ Така че ще бъде директен глас на хората, определящи по какъв начин да се запълни вакантното място “, сподели президентът на Сената републиканец Робърт Стивърс, до момента в който представяше законопроекта на сътрудниците си.

Щатският Сенат гласоподава 34-3 след къса полемика да изпрати законопроекта на губернатора Анди Бешер. Губернаторът осъди мярката като стимулирана от пристрастност, само че законодателният орган на супермнозинството на Републиканската партия може да преодолее ветото, к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР