ФРАНКФОРТ, Кентъки (AP) — Поддръжниците на правата на абортите предприеха

...
ФРАНКФОРТ, Кентъки (AP) — Поддръжниците на правата на абортите предприеха
Коментари Харесай

Активисти подновяват натиска за отмяна на почти пълната забрана на абортите в Кентъки

ФРАНКФОРТ, Кентъки (AP) — Поддръжниците на правата на абортите започнаха нов напън в сряда за възобновяване на достъпа до аборти в Кентъки, само че депутатът от Демократическата партия, спонсориращ законодателството, призна, че възможностите са преобладаващо против тях в доминирания от републиканците законодателен орган.

Почти цялостна възбрана на абортите е в действие в Кентъки, откогато Върховният съд на Съединени американски щати анулира Роу против Уейд през 2022 година Така нареченият тригерен закон забрани абортите с изключение на когато се прави за избавяне живота на майката. Той не включва изключения за бременности, породени от обезчестяване или блудничество.

Законопроектът, показан в сряда от Демократическата република Линдзи Бърк, ще върне законите за абортите в Кентъки до времето, преди републиканците да претендират за статут на болшинство в Камарата след 2016 година избори. Оттогава законодателите на Републиканската партия, които преобладават в законодателната власт, одобриха поредност от законопроекти, поставящи пов...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР