ФРАНКФОРТ, Кентъки (AP) — Доминираната от републиканците Камара на Кентъки

...
ФРАНКФОРТ, Кентъки (AP) — Доминираната от републиканците Камара на Кентъки
Коментари Харесай

Камарата на представителите на Кентъки подкрепя извънредни избори за запълване на вакантните места в Сената в родния щат на Мич Макконъл

ФРАНКФОРТ, Кентъки (AP) — Доминираната от републиканците Камара на Кентъки гласоподава в понеделник за унищожаване на всякаква роля на губернатора демократ на щата при решаването кой ще заемат място в Сената на Съединени американски щати, в случай че се появи овакантено място в родния щат на 82-годишния водач на републиканците в Сената Мич Макконъл.

Законодателството изисква специфични избори за запълване на всяко овакантено място в Сената от щата Блуграс. Мярката завоюва с голямо болшинство утвърждение за прекосяване към Сената, където Републиканската партия също има супермнозинство.

Лидерът на републиканското болшинство в Камарата на представителите Стивън Руди сподели, че законопроектът му няма нищо общо с Макконъл, а вместо това отразява неговия дълъг -политическа позиция за това по какъв начин би трябвало да се запълни празно място в Сената.

Действието в Камарата идва няколко дни откакто Макконъл разгласи, че ще се отдръпна от дългогодишната си лидерска позиция през ноември. Решението провокира вълна от спекулации у...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР