Франкенщайн е една вечна история за възкресяването на тяло от

...
Франкенщайн е една вечна история за възкресяването на тяло от
Коментари Харесай

Франкенщайн - не просто измислица, скоро може да е реалност

Франкенщайн е една безконечна история за възкресяването на тяло от мъртвите, с помощта на технологията. Сега екип от американски учени се пробва да върви по стъпките на Мери Шели посредством техния опит, написа БГНЕС.
Екип от Калифорнийския университет в Сан Диего опитва с тъкани извлечени от фосилните кости на наши ранни прародители. Те оповестяват, че са съумели да основат дребни мозъци, огромни колкото грахово зърно в лабораторни условия. Учените споделят, че тяхната последваща стъпка ще е да свържат тези мозъци на пещерняци към роботи, употребявайки невроимпланти, с цел да основат един неандерталски киборг. Това ще им разреши да схванат за какво неандерталците са изчезнали, оставяйки нас, " Хомо Сапиенс ", да станем преобладаващ тип Земята.
Независимо, че неандерталците са се разхождали по земната повърхнина преди повече от 40 000 години, учените през днешния ден научават много нови неща за тях с помощта на напредналата технология.
На екипа откриватели му е лишило няколко месеца, с цел да отгледат стволови кафези с неандерталско ДНК в тези дребни мозъци. Веднъж, откакто са подготвени въпросните мозъци на неандерталците наподобяват по-скоро на пуканки спрямо сходни мозъчни кафези, които се отглеждат редом, мозъчните кафези на " Хомо Сапиенс " са много по-сферични. Учените възнамеряват по-късно да свържат тези дребни мозъци към дребни роботи наподобяващи на рачета, с цел да видят по какъв начин се държат един с различен.
" Искаме да съпоставим двата мозъка, да за разберем каква е тяхната способността на неандерталците да учат ", споделя Алисън Муотри, един от членовете на въпросния екип. " Като вършим систематично разнообразни проби ние ще разберем, кои генетични разлики ни вършат неповторими и са ни разрешили да бъдем положително селектирани от естествения асортимент ", споделя Муотри.
Смята се, че тези Франкенщайн роботи ще могат за учат средата си посредством дребните мозъци, които ще ги управляват. Наблюдавайки метода, по който " рачетата " учат, откривателите се надяват да получат улики за това какви са разликите сред двата мозъка.
" Неандерталците са впечатляващи, тъй като са споделяли Земята с нас и даже имаме генетични доказателства, че сме се смесвали с тях ", споделя Муотри.
Отделно проучване в Япония сподели, че ранните представители на " Хомо Сапиенс " не са имали по-голям мозък от неандерталците, само че са имали друга конструкция на мозъка, в това число по-голям дребен мозък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР