Франк Янсен, изпълнителен директор на ОББ представи новата международна онлайн

...
Франк Янсен, изпълнителен директор на ОББ представи новата международна онлайн
Коментари Харесай

Онлайн платформа свързва български компании с бизнеси от 22 държави

Франк Янсен, изпълнителен шеф на ОББ показа новата интернационална онлайн бизнес платформа за основаване на търговски контакти сред компании от 22 страни

© Надежда Чипева Още по тематиката
Made in Bulgaria: Чипове, оръжия и мед

Българският експорт пораства, а фирмите продават зад граница от ден на ден капиталови артикули. Без нови вложения секторът бързо ще стигне своя таван
23 мар 2018
Почти една четвърт от българския експорт е на машини и елементи

Експортът на произведения от тази група нараства с съвсем 12% през 2017 година съгласно данните на Национален статистически институт
13 мар 2018
ОББ погълна публично Сибанк

Сливането сред двете институции завърши и резултатът е новият №3 по величина на пазара и консолидиран бранш с 26 играча
6 фев 2018
Експортните бизнеси са желани за покупко-продажби

Пазарът на сливания и придобивания в България - един макроикономически прочит
5 яну 2018
Обединението на Сибанк и ОББ е на финала

На общо заседание при започване на декември е планувано да се вземе решение за вливане на Сибанк в ОББ
5 ное 2017 Международна онлайн платформа дава достъп на компании от България за контакт с други интернационалните бизнеси от 22 страни. Платформата се предлага от ОББ и е налична единствено за корпоративни клиенти на банката – дребни и междинни предприятия и огромни компании, заяви Франк Янсен, изпълнителен шеф " Корпоративно банкиране и МСП " на ОББ. Името й е " ОББ Търговски клуб " и задачата е да се даде опция за контакт на компании в България с интернационална активност до бизнес контрагенти отвън страната.

Какво е това

Платформатга съставлява бизнес мрежа, в която членуват клиентите на партньорски банки по света посредством Trade Club Alliance, който сплотява водещи интернационално показани банки. На 6 март към нея са се включили и банките от групата на белгийската KBC, притежател на ОББ, като се изключи банката им в Словакия, чието присъединение следва. Сред банките, участващи в онлайн платформата са испанската Banco Santander (която е основател на платформата), Nordea, Eurobank, Industrial Bank of Korea, мароканската Attijariwafa bank с дъщерни поделения и надлежно клиентите им.

Към момента базата данни на платформата включва над 16 хиляди компании. Банките са 18, а до две години се чака да станат 70. Така и компании, клиенти на ОББ в България, имат опция да се свържат с разнообразни бизнеси в разнообразни сфери на активност и браншове по света за реализиране на контакти и покупко-продажби. Платформата съдържа модул за разкриване и свързване с евентуални търговски сътрудници и модул за достъп до пазарна и комерсиална информация по страни и райони. Има и секторни разбори по страни и браншове. Различните функционалности на платформата разрешават и следене на регулаторни промени и достъп до черен лист на нелоялни компании.

Член на клуба

За да членуват в клуба, фирмите би трябвало да покриват избрани критерии. Основният е да е клиент на банката, да е кредитоспособна комапния съгласно рисковия й профил в банката, да не е в неплатежоспособност, да не създава артикули с двойна приложимост, и единствено такива, разрешени от закона, да има интернационална активност, избрани годишни доходи (според бранш, бранш и пр.).

Свързването с евентуални търговски сътрудници става след регистрация на компанията, като банката й изпраща код за активиране на профила. Създава се бизнес визитка, в която се показва съществена бизнес и финансова информация като брой чиновници, доходи от продажби. Целта е да се придобие обща визия за размера на комапнията.

От банката показаха, че за по-малко от месец, откогато ОББ предлага достъп до платформата, при нея са получени повече от 80 запитвания от заинтригувани клиенти. " Гарантираме, че фирмите, регистрирани в платформата, са клиенти на едни от най-големите банки и имат потвърдено огромен интерес от интернационалните обмени ", разяснява Франк Янсен.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР