Франк-Валтер Щайнмайер вероятно ще бъде избран за още един мандат

...
Франк-Валтер Щайнмайер вероятно ще бъде избран за още един мандат
Коментари Харесай

Германският президент Щайнмайер се доближи до спечелване на втори мандат

Франк-Валтер Щайнмайер евентуално ще бъде определен за още един мандат като президент на Германия, откакто кандидатурата му беше подкрепена от партията на Зелените, написа Politico.

Щайнмайер е " доста добър и високо почитан федерален президент, който има огромни заслуги за страната ни през първия си мандат " , обявиха водачите на Зелената партия във вторник в взаимно изказване. " Убедени сме, че той ще продължи да поддържа и насочва нашето общество по сложния път за излизане от пандемията ", допълниха те.

Щайнмайер, заемащ поста на президент на Германия от 2017 година, е единственият разгласен претендент, който се бори за преизбиране преди парламентарния избор на 13 февруари. Въпреки спекулациите към възможен противник от консервативния алианс ХДС/ХСС, все още подобен не се е появил.

Социалдемократите и партията на свободните демократи също показаха поддръжка за Щайнмайер и тази парламентарна аритметика го прави евентуален победител. След това той ще извършва функционалностите на държавен глава на Германия в продължение на още пет години.

За да завоюва конкуренцията, Щайнмайер се нуждае от безусловно болшинство от 1472-членното Федерално заседание при първите две гласувания. Ако се стигне до трето гласоподаване, ще бъде задоволително нормално болшинство.
 Щайнмайер погледна към Източна Европа в посланието си към германците
Щайнмайер погледна към Източна Европа в посланието си към германците

Благодари на нешумното болшинство от германци, които се държат отговорно и са се ваксинирали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР