Франк Рибери призна, че продължава да бъде с горчив вкус

...
Франк Рибери призна, че продължава да бъде с горчив вкус
Коментари Харесай

Рибери: Решението да не спечеля „Златната топка“ през 2013 беше политическо

Франк Рибери призна, че продължава да бъде с горчив усет в устата поради решението Кристиано Роналдо да завоюва „ Златната топка “ през 2013 след спорен развой на гласоподаване. Крайният период за вота през въпросната година беше в началото 15 ноември, само че бе продължен за първи път в историята на премиите с две седмици заради липса на „ отговарящи на изискванията гласуващи “.

Роналдо, който играеше за Реал Мадрид по това време, сграбчи втората си „ Златна топка “, до момента в който Рибери остана трети зад Лионел Меси. В 12-те месеца преди вота за най-престижната самостоятелна премия във футбола, Рибери бе с основна роля за историческия требъл на Байерн Мюнхен – Бундеслига, Шампионска лига и Купа на Германия. Когато гласуването бе в началото затворено, французинът бе любимец на букмейкърите за продобиване на наградата.

„ Беше незаслужено. Изиграх необикновен сезон и трябваше да печеля „ Златната топка “. Удължиха времето за гласоподаване и нещо необичайно се случи. Според мен решението беше политическо “, разяснява Рибери за „ Gazzetta dello Sport “.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР