Франк Рибери откри головата си сметка в Серия А след

...
Франк Рибери откри головата си сметка в Серия А след
Коментари Харесай

Рибери с първи гол в Италия, но не стигна за победа

Франк Рибери откри головата си сметка в Серия А след своя летен трансфер във Фиорентина, но успеха още веднъж се изплъзна на неговия отбор. По еднообразно доверчив и трагичен метод „ виолетовите” изтърваха задатък от 2:0 като посетител против Аталанта в 4-ия кръг на калчото, с цел да си тръгнат от Бергамо с 2:2.

Младата звезда на флорентинци Федерико Киеза откри резултата на „ Атлети Адзури д’Италия” в 24-ата минута с красиво воле. Италианският национал посрещна избитата след ъглов удар топка в дъгата и нанесе мощен шут с десния крайник. По пътя си към мрежата тя се отклони от тялото на Хосе Луис Паломино – някогашният състезател на Лудогорец – и заблуди вратаря – 0:1.

В средата на второто полувреме всичко изглеждаше по този начин, като че ли се развива по усета на Фиорентина. В 66-ата минута Киеза даде финалния щрих на контраатаката и с доста точно високо центриране откри Рибери на скорост отляво. От въздуха ветерана шутира с левия крайник неспасяемо в долния ляв ъгъл – 0:2.

Заключителните минути обаче бяха напълно за Аталанта. Тимът на Джан Пиеро Гасперини понижи в 84-ата минута след акробатично осъществяване от някогашния футболист на „ виолетовите” Йосип Иличич. Той укроти дълъг пас над отбраната, а още преди топката да е тупнала на земята от упор разстреля вратаря – 1:2.

В първата минута от добавеното време гол на Марио Пашалич за Аталанта беше анулиран след консултация с ВАР, която откри игра с ръка. За сметка на това в 5-ата минута от продължението Тимоти Кастан с доста хубав външен фалц порази долния десен ъгъл за крайното 2:2.

Резултатът остави Фиорентина на последното 20-о място в италианския хайлайф с едвам 2 точки. Флорентинци са единственият отбор без триумф в първите 4 кръга. Аталанта заема 5-а позиция със 7 в актива си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР