Франк Лампард е легенда. Легенда не само на Челси, но

...
Франк Лампард е легенда. Легенда не само на Челси, но
Коментари Харесай

"Ливърпул" и най-емоционалният момент в кариерата на Лампард

Франк Лампард е легенда. Легенда освен на " Челси ", само че и на британският футбол. В кариерата си полузащитникът записа над 1000 мача за " сините " от Лондон, " Уест Хем ", " Манчестър Сити " и " Ню Йорк Сити ". Отбеляза впечатляващите 296 гола, добави и 178 асистенции. Част е от най-силния интервал в историята на " Челси ", в който завоюва по един път Шампионската лига и Лига Европа надлежно през 2012 година и 2013 година, както и три пъти купата в Англия през 2005, 2006 и 2010 година

Кариерата му бе изпълнена с незабравими и прочувствени моменти, само че най-силен отпечатък сигурно е оставил един дуел против " Ливърпул ".
Снимка: Getty Images
Годината бе 2008. Датата 30 април. Франк Лампард изведе " Челси " против " Ливърпул " в полуфинал-реванш от Шампионската лига.

Двата отбора бяха приключили наедно 1:1 на " Анфийлд " в първата борба. Два дни по-късно обаче майката на Лампард - Пат, умря от пневмония на 58-годишна възраст. Халфът към този момент бе пропуснал два мача на " Челси " от Висшата лига, с цел да бъде до нея в болничното заведение. Въпреки нещастието, излезе на терена против мърсисайдци.

Тогава Дрогба даде задатък на " сините " в 33', преди Торес да изравни в 64', пращайки мача в продължения. Осем минути след началото на първото за " Челси " бе отсъдена дузпа. Ако има футболист, на който бихте дали осъществяването на значим углавен удар, то това е точно Франк, или най-малко той е измежду най-надеждните от бялата точка.



И този път Лампард не сбърка, само че беше друго. Той не отпразнува гола си, а просто погледна нагоре и се разплака. В последна сметка " Челси " продължи напред, единствено с цел да отстъпи трагично на " Манчестър Юнайтед " след дузпи. Лампард обаче в никакъв случай няма да не помни онази против " Ливърпул ".

Франки, както го назовават с боготворене почитателите на лондонския клуб, в действителност не е изключително ефективен против мърсисайдци - едвам 8 гола в 47 мача против тях.
Снимка: Getty Images

Дали обаче тазвечершния дуел с отбора от града на " Бийтълс ", към този момент като треньор, ще му донесе нови незабравими страсти - следва да разберем. Ако премине теста " Ливърпул ", Лампард ще смълчи критиците, вдигайки първия значим трофей в мениджърската си кариера.

Не пропускайте " Ливърпул " - " Челси " от 22:00 ч. директно по bTV Action. Двубоя за Суперкупата на Европа можете да следите и минута по минута на btvnovinite.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР