Мъж, който размахва ръкавица с остриета на протестиращи на BLM, признат за виновен в опит за убийство

...
Франк Кавалуци, 57, който е изправен пред до 25 години
Коментари Харесай

Франк Кавалуци, 57, който е изправен пред до 25 години затвор за всеки от деветте обвинения за опит за убийство, по които е осъден, научава съдбата си през октомври .

Мъж, който заплаши група ненасилствени протестиращи Black Lives Matter с ръкавица с острие, преди да се вбие в тях с колата си, беше признат за виновен в опит за убийство.

Франк Кавалуци, 57, бе признат за виновен след двуседмичен съдебен процес и сега е изправен пред до 25 години затвор по всеки от деветте обвинения за опит за убийство, сподели в изявление окръжният прокурор на Куинс Мелинда Кац. Според The ​​New York Times Кавалуци ще научи съдбата си през октомври.

„Един опасен човек отива в затвора“, каза Кац. „Денят е добър за Ню Йорк и Първата поправка.“

Протести срещу системния расизъм и полицейската бруталност избухнаха в Ню Йорк и други американски градове в края на май 2020 г., след като полицията в Минеаполис уби Джордж Флойд, Черен мъж.

Съдебните протоколи сочат, че Кавалуци е видял демонстранти да държат плакати в подкрепа на движението Black Lives Matter на кръстовище на 2 юни 2020 г., една седмица след убийството на Флойд, докато е карал своя SUV през района на Уайтстоун на Куинс.

Съобщава се, че Кавалуци паркирал колата си от другата страна на улицата и започнал да крещи ругатни и расови обиди на протестиращите. Забележките му включват: „Вие сте в грешния квартал“, според съдебните регистри.

Прокурорите казаха, че той е направил обратен завой и е излязъл от своя SUV, докато е носел на дясната си ръка кожена ръкавица с четири назъбени остриета , наричайки го устройство, което изглеждаше като от филм на ужасите. Те обвиниха Кавалуци, че е размахал ръкавицата с остриета, докато е преследвал някои от протестиращите.

„Ще ви убия“, извика той, преди да се върне в колата си. По това време Кавалуци зави на тротоара и се насочи право към протестиращите, които избягаха, за да избягат от удари.

Това беше „изключително страшен“ инцидент, спомня си Лорейн МакШий, 22-годишна, една от лицата на Кавалуци нападнат. Тя и брат й Доналд, 19-годишен, казаха, че са доволни от присъдата.

МакШий, която присъства на протестите с брат си и сестра си, призна, че някои местни жители в Куинс са се противопоставили на демонстрантите. Все пак тя изрази изненада, че кавгата с Кавалуци е станала толкова жестока.

Тя си спомни, че най-лошата част беше да не знае дали нейните братя и сестри са „живи или мъртви“ в част от секундата, преди да избяга от приближаващото превозно средство на Кавалуци .

Това беше първият протест на Доналд МакШий и той описа, че е бил „шокиран“ от начина, по който се е разиграл.

Общо взето мирните протести продължиха седмици и докато се случваха, броят им броят на шофьорите, които се врязват в демонстранти, се увеличи.

Адвокатът на Кавалуци, Майкъл Д. Хорн, приписа действията на Кавалуци на психично заболяване и безпокойството на клиента му от щата Ню Йорк.

„Светът ще гледат на този случай“ като „за политика“, каза Хорн, съобщи The Times. „Но аз го виждам като сам човек, с предизвикателства в психичното здраве, който се бори да разбере развиващия се град, в който живее.“

TheGrio е БЕЗПЛАТНО на вашия телевизор чрез Apple TV, Amazon Fire, Roku и Android TV. Освен това,днес!

Публикацията Мъж, размахващ ръкавица с острие срещу протестиращи на BLM, признат за виновен в опит за убийство, се появи първо в TheGrio.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР