Франк Дикман от Ню Мексико, САЩ, заведе съдебно дело срещу

...
Франк Дикман от Ню Мексико, САЩ, заведе съдебно дело срещу
Коментари Харесай

Мъж от Ню Мексико заведе дело срещу Microsoft, иска стария си Windows или 600 милиона долара

Франк Дикман от Ню Мексико, Съединени американски щати, заведе правосъдно дело против Microsoft и персонално против изпълнителня шеф на компания Сатя Надела за обезщетение по отношение на предявено „ нарушаване на гражданските му права ", настъпило когато неговият преносим компютър Asus е бил автоматизирано обновен от Windows 7 до Windows 10, оповестява Technews.

Потребителят е изискал ново копие на Windows 7 или 600 милиона $, оповестява The Register. Е, това е сумата, която оповестили неговите юристи в правосъдната зала, само че в действителност в желае след 6-ицата стоели девет нули или другояче казано 6 милиарда $.

Според жалбата, подадена в окръжния съд в Денвър, Колорадо, казусът за Дикман стартира, когато преносимият компютър му Asus 54L, доставен с Windows 7, е обновен до Windows 10 и „ незабавно става нефункциониращ ".

Сега Дикман желае да премине от Windows 10 назад към Windows 7 посредством дигитален код за евакуиране и активиране, възложен му от Microsoft. За да го получи, той съди Microsoft и Надела, в частност.

Съдът е дал на Редмънд 30 дни, с цел да даде на Дикман софтуера.

„ Единственото рационално решение за Microsoft е да достави OEM версията на своята операционна система, която да бъде изтеглена от уеб страницата на компанията и доказана посредством „ key " кода, който върви с компютъра ", се споделя в желае на Дикман.

„ Ако Microsoft и неговият изпълнителен шеф Сатя Надела не дават тази функционалност в границите на 30 дни от предявяването на желае, те би трябвало да платят... 600 милиона $ като обезщетение ", безапелационен е ищецът.

Най-вероятно, с цел да си спестят главоболията от Microsoft ще обезпечат функционалността, пишат американските медии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР