Франческо Баная стигна до една наглед лесна победата в спринтовата

...
Франческо Баная стигна до една наглед лесна победата в спринтовата
Коментари Харесай

Баная: Беше много хлъзгаво в зоните за спиране

Франческо Баная стигна до една привидно лесна успеха в спринтовата конкуренция за Гран При на Америките, в която той победи с задатък от 2.5 секунди по отношение на втория Алекс Ринс.

След финала на спринтовата отдалеченост на „ Пистата на Америките “ международният първенец съобщи, че конкуренцията не е бил лесна поради високите температури в Остин през днешния ден. По думите на водача на Дукати повишението на температурата е понижило сцеплението на трасето, което е станало доста хлъзгаво, изключително в част от зоните за прекъсване.
 Баная завоюва спринта в Остин, само че не съумя да си върне първото място в MotoGP Баная завоюва спринта в Остин, само че не съумя да си върне първото място в MotoGP
„ Определено избирам това спринтово съревнование пред тези в Аржентина (където Баная приключи шести в спринта и 16-ти в дългата надпревара). Стартирах добре, пробвах се да натискам и да подкрепям моето си движение, което беше задоволително, с цел да отворя преднина.

„ Определено изискванията през днешния ден не бяха доста приятни с тази висока температура. Беше доста хлъзгаво, изключително в зоните за прекъсване, само че аз съм доста удовлетворен. Сега се фокусираме върху утрешния старт. Днес беше мъчно, само че аз несъмнено съм благополучен “, изясни Баная незабавно след финала на спринта в Остин.
 Пълно класиране при водачите в MotoGP след спринта в Остин Пълно класиране при водачите в MotoGP след спринта в Остин
Основната конкуренция за Гран При на Америките стартира в неделя в 22:00 часа българско време и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg. В нея от полпозишъна още веднъж ще потегли Баная, който завоюва и квалификацията на „ Пистата на Америките “.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР